Connect with us

Novinky

PFK Piešťany čaká zápas proti Dolnému Trhovišťu, na tribúne si už cigaretu nezapálite

Published

on

Reklama

Futbalový tím PFK Piešťany čaká už v sobotu 1. októbra zápas deviateho kola mužskej ligy, v ktorom nastúpi líder tabuľky VIII. ligy proti deviatemu tímu tabuľky Tj Klas Dolné Trhovište. Súboj začína o 14:30, o desiatej a dvanástej hodine hrajú svoje zápasy starší a mladší dorastenci. V nedeľu zase čaká meranie síl so svojimi súpermi v rovnakých časoch i žiakov. Vstupné na zápas mužov bude opäť dobrovoľné, fajčiarov však čakajú výrazné obmedzenia, vyhradené pre nich budú dve špeciálne zóny na tribúne. Aktívni fanúšikovia futbalu majú stále možnosť zapísať sa do Mestskej futbalovej ligy cez formulár na webovej stránke.

tab„Ako sme naposledy avizovali, chodili nám správy, že si niektorí diváci nemohli spolu s deťmi vychutnať zápas, pretože vedľa nich sedeli fajčiari a vadilo im to“, hovorí Erik Hlavatý, štatutár PFK.

Reklama

„Preto sme ikonami o zákaze zdôraznili, že cigarety na tribúnu nepatria. Ak si tieto tabule náhodou vaši susedia nevšimnú, môžete ich na to upozorniť“, dodáva. Pre fajčiarov sú vyhradené dve zóny: v ľavej i pravej časti tribúny pri schodoch. Nové pravidlá sa týkajú i prístupu na tréningové ihriská, na ktoré majú prístup iba hráči alebo ľudia s povolením, prípadne zákazníci, ktorí si ihrisko spolu s bránami prenajali. Cieľom je nielen zabránenie nadmerným odpadkom, ktoré tam po ľuďoch zostávajú, ale aj kvôli údržbe trávnikov a nastavenia si nových pravidiel.

„Chceme vytvoriť kultivovaný priestor pre ľudí. Tento týždeň sme sa na brigáde snažili odstrániť a pokosiť zarastené plochy pri umelej tráve a v tejto zóne sme našli akurát veľa smetí a poškodené ploty. Je v našom záujme vytvoriť na týchto pozemkoch priestory pre športové aktivity i mimo futbalu. Verím, že nám mnoho ľudí pomôže, či už sponzorsky alebo vlastnými rukami, aby sme spolu s tenisovým centrom a basketbalovou halou vytvorili jeden gigantický priestor pre šport i rodiny v Piešťanoch.“ vysvetlil Erik Hlavatý.

Reklama

-Autor MB/TK PFK-

Populárne články