Connect with us

Novinky

Paralympiáda: J. Metelka nadväzuje na Rio. V Tokiu z kilometra bronz s cenou zlata

Published

on

Reklama

Prvú slovenskú medailu na paralympiáde v Tokiu získal rodák z Piešťan Jozef Metelka. Na pevnom kilometri na Izu Velodrome v Tokiu vybojoval bronz.
Prvenstvo patrí Španielovi Alfonsovi Llamas Cabellovi a druhé miesto zaknihoval Jody Cundy (GBR), ktorý bol v tejto disciplíne v Riu zlatý. Llamas časom 1:01,557 min vylepšil vlastný svetový rekord spred siedmich rokov, Cundy dosiahol svoj najlepší čas na kilometri.
J. Metelka v Tokiu pri súboji o bronz zdolal Číňana Wu Kuo-čchinga o 5 stotín sekundy a podobne ako druhý Angličan vylepšil svoje osobné maximum. Na pevnom kilometri si tak po striebre z Ria vybojoval ďalšiu medailu.

Jozef Metelka má na aktuálnej paralympiáde naplánované ešte ďalšie tri preteky. Na dráhe ho čaká stíhačka na 4 km, kde bude obhajovať zlato z Ria. Potom má na pláne rovnako obhajobu zlata, ale v časovke na ceste. Na záver by sa mal postaviť i na štart hromadných cestných pretekov.
„Som strašne šťastný. Pre mňa je bronz ako zlato. Tí dvaja, ktorí ma predbehli, netrénujú nič iné len kilometer. S tým hendikepom, aký je momentálne v mojej kategórii nastavený, sme vlastne všetci ostatní išli len o bronz. A mám ho ja,“ uviedol pre paralympic.sk 34-ročný piešťanský rodák.
-th- Zdroj: paralympic.sk Foto: Štefan Juraško

Reklama

Populárne články