Connect with us

Šport

Otvorenie sezóny sprevádzajú preteky dračích lodí

Published

on

Reklama

Nábrežie Váhu spestria posádky netradičných plavidiel, ktoré si zmerajú sily v pretekoch o Pohár primátora. Ide hlavne o zábavu a preto sa môže zúčastniť ktokoľvek. Stačí nazbierať 16 až 20 členov posádky a jedného bubeníka.

[singlepic id=13448 w=320 h=240 float=right]Preteky sa začnú v sobotu 2. júna na nábreží medzi Krajinským a Kolonádovým mostom. Súťažiť o najlepšiu školskú posádku budú aj študenti a učitelia piešťanských stredných škôl.

Reklama

Štartujú MIX posádky (muži + ženy) v počte 16 – 20 pádlujúcich, pričom v posádke musia byť minimálne 4 pádlujúce ženy. Veková hranica nie je obmedzená. Podľa propozícií môžu štartovať len pretekári neorganizovaní vo výkonnostných súťažiach dračích lodí. Pre súťažiacich sa preteky začínajú už o 9.00 h poradou kapitánov, o 10.00 začnú h rozjazdy, počas ktorých už môžu diváci svojich favoritov povzbudzovať. Semfinále a finále sú naplánované na popoludnie.

Takto prebieha tréning posádky dračej lode.

Reklama

[youtube width=“522″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=iILnB8fhcXU[/youtube]

PROPOZÍCIE PRETEKOV DRAČÍCH LODÍ

Termín konania: 2. 6. 2012 Miesto konania: Piešťany, Rieka Váh – medzi mostami

Dĺžka trate: 180 m Usporiadateľ: NEPTÚN CLUB Povodie Váhu, MESTO Piešťany, Gymnázium Pierra de Coubertina Piešťany

Súťažné kategórie: Hlavným pretekom je súťaž o pohár primátora mesta Piešťany. Súťažia všetky prihlásené posádky. Pretek o najlepšiu školskú posádku. Súťažia iba školské posádky zložené zo študentov a profesorov príslušnej školy.

Kritériá pretekov: Štartujú MIX posádky (muži + ženy) v počte 16 – 20 pádlujúcich, pričom v posádke musia byť min. 4 pádlujúce ženy + bubeník/čka. Veková hranica nie je obmedzená. Štartovať môžu len pretekári neorganizovaní vo výkonnostných súťažiach Dračích lodí.

Program pretekov:

9.00 h – porada kapitánov a možnosť tréningu max. 15 min 1 posádka

10.00 – 12.00 h – rozjazdy – každá posádka má 2 rozjazdy podľa rozlosovania

13.00 – 15.00 h – semifinálové, finálové jazdy a pretek o najlepšiu školskú posádku

Postupový kľúč: Z rozjázd do semifinále postupuje v súčte časov 6 najlepších posádok. Zostávajúce posádky budú súťažiť v jednej jazde o konečné umiestnenie od 7. miesta.

Posádky postupujúce do semifinále budú losovaním rozdelené na 2 semifinálové skupiny. Do finále postupujú víťazi semifinálových jázd a ďalšia posádka z najlepším časom zo semifinále. Zostávajúce posádky budú v jednej jazde bojovať o 4. – 6. miesto. Finále o celkového víťaza bude v 1. jazde.

V prípade podstatnej zmeny  v počte posádok si usporiadateľ vyhradzuje právo zmeniť postupový kľúč pričom s ním oboznámi posádky na porade kapitánov pred zahájením pretekov.

Základné pravidlá:

1. Štart je platný ak ho štartér nevráti.

2. Každý štartujúci môže nastúpiť počas celých pretekov iba za jednu posádku. Členov

posádky je možné na jednotlivé jazdy meniť.

3. Loď , ktorá neprejde cieľom je diskvalifikovaná. To znamená, že v rozjazdách sa príslušná jazda nepočíta. V prípade, že loď neprejde cieľom v preteku kde je len jedna jazda / semifinále, finále, pretek o umiestnenie / bude loď diskvalifikovaná v rámci celých pretekov. V prípade kolízie sa príslušný pretek neopakuje. Loď, ktorá spôsobí kolíziu bude z pretekov vylúčená. O verdikte rozhodujú rozhodcovia pretekov a riaditeľpretekov.

4. Je dovolené, aby posádka mala svojho kormidelníka.

5. Po ukončení jazdy nie je povolené vyskakovať z lode do vody. V prípade, že niektorý člen posádky vyskočí do vody bude posádka v príslušnej jazde diskvalifikovaná. Z lode je potrebné vystúpiť pri brehu.

6. Ak posádka nie je pripravená na štart musí mať bubeník zdvihnutú ruku.

Prihlášky a informácie: Každá prihlásená posádka musí mať pomenovanie a kapitána. Prihlášky zasielať na piestany@svp.sk č.tel. 0903 711623

Štartovné: 100 eur/posádka, 20 eur/školská posádka. Štartovné uhradiť na porade kapitánov.

Občerstvenie: Vo forme bufetov v mieste konania pretekov.

Ďalšie informácie:  Účasť na pretekoch je na vlastné nebezpečenstvo! Lode, pádla, záchranne vesty, kormidelníka a zdravotnú službu zabezpečuje usporiadateľ.

(mp)

Populárne články