Connect with us

Šport

Nová plavecká nádej? Matúš Janík prekonal slovenský rekord

Published

on

Reklama

Olympionička Martina Moravcová by už onedlho mohla mať rovnako úspešného nasledovníka. Matúš Janík z SPK Kúpele Piešťany utvoril v polovici marca na Jarnej cene Žiliny nový slovenský rekord vo svojej kategórii. Úspešní boli aj naši ďalší reprezentanti.

matus janikPreteky, ktoré sú zaradené do kalendára svetovej plaveckej federácie FINA, pravidelne hostia plavcov z celej Európy. Teraz ich prišlo takmer 500, zastupovali 54 plaveckých klubov a pochádzali z Českej republiky, Estónska, Maďarska, Moldavska, Poľska, Slovinska, Ukrajiny a samozrejme zo Slovenska.

Reklama

V tejto silnej konkurencii bol najväčšou hviezdou 13-ročný Matúš Janík, ktorý zaplával 400 m polohový pretek za 5:04,45 a utvoril nový slovenský rekord vo svojej vekovej kategórii.

Ďalšie umiestnenia našich plavcov na veľkej cene sú nasledovné:

Reklama

Sára Nieplová – 1. miesto na 400 m polohový pretek, 1. miesto na 400 m voľný spôsob, 1. miesto na 200 plolohový pretek, 2. miesto na 100 m motýlik.

Matúš Janík – 2. miesto na 200 m polohový pretek, 2. miesto na 400 m polohový pretek (rekord SR), 3. miesto na 200 m prsia

Zora Bogárová – 3. miesto na 200 m motýlik.

(red)

 

Populárne články