Connect with us

Šport

Nikolas Wolf členom úspešného vodnolyžiarskeho tímu

Published

on

Reklama

Za účasti 68 športovcov zo 14 krajín sveta sa v Nemeckom Schloss Dankerne v prekrásnom športovo rekreačnom areáli uskutočnili 9te Majstrovstvá sveta vo vodnom lyžovaní za vlekom. Takmer sedemdesiatka športovcov, mužov a žien zo 14 krajín sveta prišla bojovať o svetové tituly v disciplíne slalom, akrobatická jazda, skoky, kombinácia a v súťaži družstiev.

nikolas wolf

Reklama

REKLAMA

kia akcia

Reklama

Pre Slovensko sa tieto MS stali najúspešnejšími v histórii, keď sme získali jedno zlato, striebro a bronz a v súťaži družstiev sme skončili na druhom mieste. O všetky sa výraznou mierou postaral vynikajúcimi výkonmi Košičan Alexander Vaško ml., člen klubu vodného lyžovania TRIXEN, absolvent Športového gymnázia na Užhorodskej v Košiciach a čerstvý študent Ekonomickej fakulty TU v Košiciach.

„Už v kvalifikácii išiel suverénne keď zajazdil svoje maximum v akrobatickej jazde, pridal slušný výsledok v slalome a v oboch postúpil do finále. Na disciplínu skoky sa pripravoval najviac a takisto tvrdo pracoval domáci tím na príprave mostíka na čele s Bennym Esdersom. V druhom skoku kvalifikácie zaletel 64,20 metra čím vytvoril nový svetový rekord. Prekonal doterajší rekord Nemca Tomasa Bauera – 63,70 metra z roku 2005.

Vo finále pokračoval v sústredených výkonoch čo mu prinieslo ďalšie úspechy, keď v akrobatickej jazde získal striebornú medailu a v slalome skončil na piatom mieste. V poslednej disciplíne skoky po veľmi dramatickom súboji najmä s Bielorusom Nikitom Papakulom vybojoval svoju najcennejšiu medailu v kariére a stal sa majstrom sveta v skokoch. V kombinácii mu súčet bodov z jednotlivých disciplín nakoniec priniesol bronz a stal sa najväčšou hviezdou MS“

Ani ostatní členovia tímu v kvalifikácii nezaostali, ba práve naopak. Vynikajúcimi výkonmi Radovana Hyneka v slalome, Juraja Kerpčára v akrobatike a skokoch – prvý krát pokoril hranicu 50tich metrov, Veroniky Cseploovej a Nikolasa Wolfa (na fotografii tretí sprava) v skokoch vybojovali v súťaži družstiev najlepšie umiestnenie pre Slovensko v histórii – strieborné medaily.

„Som na tento tím právom hrdý. Spolu s Rišom Marcinčinom – štartoval ako špecialista v slalome a bohužiaľ spadol v základnom kole, vytvorili všetci výbornú partiu. Skvelé výsledky a vystupovanie našich reprezentantov počas celého týždňa urobili vynikajúce meno Slovensku. Od domácich som počúval len samé slová chvály. Svetový rekord v skokoch vytvoril v Nemecku doslova ošiaľ.“

Text a foto: Tlačová správa – Slovenský zväz vodného lyžovania

Populárne články