Connect with us

Šport

Najúspešnejšími športovcami roka 2011 sú Janča, Rybáriková a hokejisti

Published

on

Reklama

V kine Fontána 23. marca vyhlásili výsledky ankety Najúspešnejší športovci roka.  V kategórii dorastencov zvíťazil kanoista Mário Janča, medzi dospelými to bola tenistka Magdaléna Rybáriková a z kolektívov boli najlepších hokejisti ŠHK 37 Piešťany.

[singlepic id=27198 w=320 h=240 float=right]Ocenených vyberala komisia školstva, športu a mládeže mestského zastupiteľstva na základe nominácií zo strany verejnosti a športových klubov. Ceny odovzdávala jej predsedníčka Iveta Babičová a primátor Remo Cicutto. Každoročne sú vyhlasované iba prvé miesta, ostatní víťazi ankety sú zoradení v abecednom poradí.

Reklama

Najlepším dorastencom je tentoraz Mário Janča, kanoista z Telovýchovnej jednoty Sĺňava Piešťany. V uplynulom roku sa stal vo svojej kategórii majstrom sveta, Európy aj Slovenska. Ďalšími ocenenými sa stali plavkyňa Katarína Hollá, tenista Filip Horanský, kanoista Jerguš Jacko, vodnolyžiar Milan Kičin, plavkyňa Agáta Malíková, lyžiar na tráve Adam Masár, atlét Juraj Pospíšil, krasokorčuliarka Monika Simančíková a kanoista Filip Valo.

V kategórii dospelých zvíťazila Magdaléna Rybárikov z Tenisového klubu Kúpele Piešťany, ktorá je zároveň členkou fedcupového tímu SR, víťazkou turnaja WTA v Memphise a v celoslovenskej ankete Tenistka roka 2011 sa umiestnila na 3. mieste. Okrem nej boli ocenení pretekár na vznášadlách Jaroslav Baláž ml., pretekár na rýchlostných člnoch Peter Baláž, cyklisti Vladislav Janovjak a Róbert Mitošinka, plavkyňa Veronika Kolníková, tenista Lukáš Lacko, automobilový pretekár Patrik Nemec, stolnotenista Ján Riapoš, plavkyňa Lucia Vachová a vodnolyžiarka Zuzana Vráblová.

Reklama

Za víťazstvo v základnej časti 1. hokejovej ligy v uplynulej sezóne a účasti v baráži o postup do extraligy sa v kategórii kolektívov umiestnilo na 1. mieste Mužstvo seniorov ŠHK 37 Piešťany. Za nimi skončil Klub vodného lyžovania a vodných športov a Družstvo žien Tenisového klubu Kúpele Piešťany.

Na základe návrhu poslanca mestského zastupiteľstva Juraja Brnu odporučila mestská rada, aby primátor udelil pamätnú plaketu Jozefovi Macejkovi, ktorý trénoval všetkých hráčov seniorského hádzanárskheo družstva Piešťan a vychoval reprezentantov ako Martin Valo, Braňo Trandžík a Dano Valo.

[nggallery id=1514]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články