Connect with us

Šport

Klub bojových športov agresivitu netoleruje

Published

on

Reklama

Piešťanský Styx Fighters Gym za 16 rokov svojej existencie vychoval majstrov Európy aj zápasníkov, ktorí spadajú do svetovej špičky. Momentálne prebieha nábor nových členov. O bojových umeniach, ktoré v Styx Fighters Gym vyučujú sme sa preto rozprávali s jeho zakladateľom Patrikom Schlesingerom.

[singlepic id=27164 w=320 h=240 float=right]„Všetko to začalo, keď som skončil s trénovaním klasického karate a začal som sa venovať vtedy ešte neznámemu MMA. Učil ma ho tréner Elo Hubač. Nakoľko v tej dobe na Slovensku o MMA vedela iba hŕstka ľudí, rozhodol som sa založiť oficiálny klub. Spočiatku sme boli malá skupinka nadšencov a nemali sme stanovené žiadne presné dni, či hodiny tréningu. Jednoducho sme sa dohodli a išli sme. Neskôr sa to nejako samo vyvinulo až do profesionálneho výcviku a v takom systéme fungujeme dodnes,“ povedal o vzniku klubu tréner Patrik Schlesinger.

Reklama

Okrem ultimátneho zápasenia (MMA) sa v Styx Fighters Gym venujú disciplínam K-1, grappling, ruské sambo, brazílske jiu-jitsu, judo, kyokushinkai a sebaobrane. „Všetky tieto disciplíny sú určené pre každého okrem tých, ktorí ich chcú zneužívať a ubližovať iným. Náš klub má dlhoročnú tradíciu a silnú reputáciu, a každý vie že nekompromisne z klubu vylúčim každého, kto bezdôvodne naruší verejný poriadok. Nejedná sa teda iba o klasický tréning, ale aj o mentálne napredovanie jednotlivca,“ vysvetlil P. Shclesinger.

[singlepic id=27165 w=320 h=240 float=right]V Styx Fighters Gym trénujú všetky vekové kategórie, vrátane detí od 5 rokov. Tie začínajú s judom a brazílskym jiu-jitsu. „Niekto trénuje iba pre kondíciu, iný preto lebo ho to jednoducho baví, ale trénujú aj chalani, ktorí sa pravidelne zúčastňujú národných a medzinárodných súťaží. Takisto nesmiem opomenúť ženy, ktoré vyučujem sebaobranu,“ vymenoval okruh členov klubu jeho zakladateľ: „Každý človek s dobrými úmyslami je u mňa kedykoľvek vítaný.“

Reklama

Dôležitá je podľa jeho slov najmä priateľská atmosféra a nulová tolerancia k násilnému správaniu. S postupnou výukou prichádza aj zmena životnej filozofie, zdravšie stravovanie, lepšie riešenie konfliktných situácií, zmena priorít a podobne. „Vždy to treba brať tak, že ľudia ktorých máte okolo seba sú vaše zrkadlo a vaša zmena bude zmenou pre druhých aj bez vášho chceného ovplyvnenia.“

Tréningové jednotky sú rozdelené na začiatočníkov a pokročilých, takže príprava je vždy individuálna. Trénovať sa dá aj doma a reprezentanti navštevujú aj fitnescentrá.

Za 16 rokov svojej existencie získal klub Styx Fighters Gym množstvo národných a medzinárodných ocenení. Vytrénovali tu majstrov Európy a niektorí zápasníci patria do svetovej špičky. „Náš klub priamo spadá pod holandskú značku Team Hardcore a máme svetové licencie kolandskej organizácie IBK a od tohto roku aj svetovú licenciu ADCC z Abu Dabi.

Styx Fighters Gym sídli na Vrbovskej 17 (areál Chirana Dental – budova Schlosser Group). Viac informácií na adrese www.mmaportal.eu a na Facebooku.

(mp)

Populárne články