Connect with us

Šport

Najlepšími vytrvalcami na drezinách sú opäť členovia tímu Water Domoss

Published

on

Reklama

Vyznávači netradičného športu si zmerali sily v dvoch disciplínach – v šprinte na 300 metrov a na vytrvalostnej trati dlhej 8 km. Zo zlovestných mrakov nakoniec nespŕchlo, takže organizátori sú  s 5. ročníkom Medzinárodných majstrovstiev Slovenska v jazde na pákových drezinách spokojní.

[singlepic id=35604 w=520 h=340 float=center]

Reklama

V sobotu 29. septembra si na železničnej trati medzi Piešťanmi a Vrbovým dokázali opäť obhájiť prvenstvo členovia tímu Water Domoss. Na 8 km dlhej trati mali jednoznačne najlepší čas, za nimi skončil Klbu rýchlostnej kanoistiky Zvolen a tretí boli Dobrovoľní hasiči z Pobedima. Im sa však najlepšie darilo v šprinte. Za sebou nechali Družstvo rýchlostnej kanoistiky zo Zvolena a tretí skončil domáci tím Vrbové – Holeška.

REKLAMA

Reklama

Podľa Vladimíra Vaculu z OZ Čango sa tohtoročných pretekov zúčastnilo 15 družstiev, medzi nimi aj jedno z Českej republiky. Pre väčšinu súťažiacich je už účasť na pretekoch neodmysliteľnou tradíciou. Vďaka tomu pravidelne ožíva dlho nepoužívaná železničná trať, ktorá nemá stále istú budúcnosť.

[nggallery id=1940]

Text a foto: Martin Palkovič

Populárne články