Connect with us

Šport

Na zimnom štadióne odhalia pamätnú tabuľu Jozefovi Gubalovi

Published

on

Reklama

V sobotu 18. januára by dlhoročný rozhodca, funkcionár a prezident hokejového klubu Jozef Gubala oslávil 85 rokov. Žiaľ zomrel v roku 2015. Pri príležitosti nedožitého výročia chystajú na zimnom štadióne odhalenie pamätnej tabule.

Organizuje ho Športový hokejový klub 37 Piešťany v spolupráci so SZĽH a Západoslovenským zväzom ľadového hokeja v stredu 15. januára o 15,00 h.

Reklama

„Ide o človeka, ktorý celý svoj život zasvätil hokeju, či už na regionálnej, zväzovej alebo medzinárodnej úrovni. Jozef Gubala sa najväčšou mierou zaslúžil o to, že v našom meste je postavený hokejový stánok, na ktorom sa vďaka jeho zanieteniu a odhodlaniu zorganizovali svetom známe MS Juniorov v ľadovom hokeji v roku 1986. Práve s týmito majstrovstvami, na ktorých sa vo finálovom zápase strhla jedna s najväčších bitiek na takom to fóre v existencii hokeja, sa Piešťany stali známe po celom svete. Od tej doby sa v našom meste organizovalo viacero akcii IIHF, ako napríklad MS Juniorov a MS žien. Jozef Gubala, ako prezident novodobého piešťanského hokeja položil pevné základy pre nasledujúce úspechy tohto nádherného a najpopulárnejšieho športu v našom meste Piešťany a na Slovensku,“ informoval na webovej stránke piešťanského hokejového klubu jeho prezident Jaroslav Lušňák.

-red- Zdroj a foto: shk37piestany.hockeyslovakia.sk

Reklama

Populárne články