Connect with us

Šport

Na štart prvého nočného behu cez Piešťany sa postavilo 140 bežcov

Published

on

Reklama

Päť alebo desať kilometrová trať viedla po mestskom parku aj uliciach, ktoré boli uzavreté pre automobilovú dopravu. Štart a cieľ na Námestí slobody dovoľovali účastníkom osviežiť sa po behu na September feste. Podľa organizátorov bol Piešťany Night City Run úspešný.

[singlepic id=58684 w= h= float=center]

Reklama

Spomedzi mužov bol na 10 km dlhej trati najrýchlejší Ján Križák (AŠK Grafobal Skalica), ktorý ju zabehol za 36 minút a 48 sekúnd. Iba 36 sekúnd naňho stratil domáci bežec Martin Vrábel. Tretí skončil Peter Sobek (BK Lysá pod Makytou). Medzi ženami dominovala Jana Úradníková (na snímke) z Piešťan, ktorá túto trať absolvovala za 46 minút a 11 sekúnd.

Päť kilometrovú trať najrýchlejšie (19:13) zvládol Tomáš Podpera z Trenčína. Nasledoval Maroš Sokolovský (Družba Piešťany) s časom 21:00 a iba deväť sekúnd po ňom dobehol do cieľa Milan Makiš (Trenčín). Zo žien bola najrýchlejšia Petra Mrázková z Trnavy s časom 22:13.

Reklama

„Teším sa, že na prvý ročník prišlo 140 bežcov. Z Night Run-u v Piešťanoch by som chcela spraviť tradíciu. Ďakujem všetkým, čo si prišli zabehať a bežcov podporiť a veľká vďaka partnerom, kamarátom a rodine, ktorí ma podporili,“ povedala organizátorka pretekov Jana Beňačková-Štefečková.

(red)

Populárne články