Connect with us

Šport

Na olympiáde budú mať Piešťany iba tenisové zastúpenie

Published

on

Reklama

Hneď niekoľko piešťanských športovcov malo reálnu šancu dostať sa na Letné olympijské hry 2012 v Londýne. Náročné podmienky však splnili iba tenisti Lukáš Lacko a Dominika Cibulková.

[singlepic id=2844 w=320 h=240 float=right]O šancu zúčastniť sa svojej šiestej olympiády definitívne prišla Martina Moravcová. Dvojnásobná olympijská medailistka, ktorá začínala ešte ako 16-ročná v Barcelone, zaplávala na Majstrovstvách Európy v Debrecíne B -limit, ktorý jej účasť nezaručoval. Podľa jej vyjadrenia plánovala ďalší pokus o splnenie A limitu na 50 metrov voľný spôsob  na Majstrovstvách Slovenska v plávaní, ktoré sa uskutočnili počas uplynulého víkendu v Bratislave. Začiatkom júna však s údivom zistila, že domáci šampionát nie je prihlásený do zoznamu kvalifikačných pretekov na letnú olympiádu, a tak napokon ani neštartovala.

Reklama

Pred bránami Londýna skončil aj piešťanský dvojskif mužov v zložení Lukáš Babač a Richard Vančo. Lukáš Babač sa najskôr pokúšal o kvalifikáciu medzi ťažkým skifármi. Keď mu to nevyšlo, pokúsili sa ešte s mladým Richardom Vančom zamútiť vodu na dvojskife. V Luzerne na poslednej olympijskej kvalifikácii sa však do finále, z ktorého postupovali iba dve lode, nedostali.

Blízko k postupu bol aj kanoista Matej Rusnák. O Londýn bojoval v polovici mája v poľskej Poznani na európskej olympijskej kvalifikácii rýchlostných kanoistov o posledné voľné miestenky. Vo finále dopádloval do cieľa ako tretí, na olympiádu však mohli ísť iba prví dvaja kanoisti.

Reklama

[singlepic id=9024 w=320 h=240 float=left]  Z piešťanských športovcov  tak budú reprezentovať Slovensko na XXX. letných olympijských hrách iba Lukáš Lacko a Dominika Cibuľková, ktorí patria k domácej tenisovej špičke. Cibuľková si účasť zabezpečila vďaka svojim výsledkom už začiatkom roka. Lacko sa kvalifikoval aj napriek tomu, že k 12. júnu figuroval na 58. mieste rebríčka ATP. Na letenku do Londýna bolo pôvodne potrebné byť aspoň na 56. mieste, ale neskôr sa tento limit posunul, pretože v prvej 56-ke bolo priveľa Španielov aj Francúzov a z každej krajiny sa môžu olympiády zúčastniť maximálne štyria hráči.

Autor: pm Foto: th

Populárne články