Connect with us

Šport

Na Majstrovstvách Európy vo vodnom lyžovaní boli aj Piešťanci

Published

on

Reklama

Dvaja z troch Slovákov, ktorí sa v holandskom Mauriku zúčastnili juniorského šampionátu, boli Piešťanci Nikolas Wolf a Milan Kičin.

[singlepic id=34562 w=320 h=240 float=left]„Naši reprezentanti súťažili v kategórii do 17 rokov. Najväčšie šance mali chlapci v slalome a Nikolas aj v skokoch,“ povedal Ivan Oravec z Klubu vodného lyžovania Sĺňava Piešťany a pokračoval: „Žiaš ani jednému sa nepodarilo dosiahnuť svoje maximum, ktoré by ich posunulo do prvej dvanástky.“

Reklama

Nikolas Wolf zajazdil v slalome 4 bóje na 13 m dlhom lane, čo stačilo na 17. miesto. Milan Kičin mal smolu a nepodarilo sa mu priblížiť sa k svojmu maximu. Dosiahol 4 bóje na 18 m dlhom lane. Celkovo skončil na 31. mieste. Radovan Hynek z Košíc skončil na 15. mieste.

V disciplíne triky sa chlapcom podarilo dosiahnuť 18. až 20. miesto. Najlepšie zajazdil Milan Kičin – 2370 bodov. V skokoch sa najlepšie darilo Nikolasovi, ktorý skočil 37,8 m, čo stačilo na 15. miesto.

Reklama

„V trojkombinácii, čo je disciplína, kde sa vyhodnocuje všestrannosť športovcov, spočítavajú sa kombinačne body z každej disciplíny, sa Nikolas umiestnil na celkovom 15. mieste a Milan na 19. mieste,“ uzavrel Ivan Oravec.

[nggallery id=1887]

Text: mp Foto: io

Populárne články