Connect with us

Novinky

Na Lodenici sa bude vznášať, Majstrovstvá Európy vznášadiel zažijeme opäť v auguste

Published

on

Reklama

Po úspešne obnovenej tradícií organizovania vodno-motoristických športových podujatí na piešťanskej Sĺňave v roku 2015, sa členovia Klubu vodného motorizmu a vodných športov opäť rozhodli pripraviť nevšedné športové podujatie – Majstrovstvá Európy vznášadiel o Veľkú cenu Slovenska 2017. Súťaž bude tretím kolom zo štvordielneho seriálu Majstrovstiev Európy vznášadiel 2017, ktoré sa uskutočnia v anglickom Allertone, francúzskom Grez-Neuville a finálovom kole v nemeckom Saalburgu. Účasť už potvrdili jazdci z Nemecka, Francúzska, Švédska, ale aj Rakúska, Česka a samozrejme domáci pretekári zo Slovenska.

Reklama

Organizátori samozrejme nezabudli ani na divákov, pre ktorých opäť pripravujú zaujímavý sprievodný program. Tentokrát bude rozšírený o propagačné jazdy rýchlostných motorových člnov „Classic boats“ jazdcov z Nemecka, Čiech, ale aj slovenskú legendu vodného motorizmu Ladislava Herbanského. Preteky Classic boats si môžu fanúšikovia pamätať zo 70-tych a 80-tych rokov, kedy klub KVMVŠ organizoval Modrú stuhu Piešťan. Predstavia sa samozrejme aj vodní lyžiari z piešťanského Klubu vodného lyžovania, tešiť sa môžme aj na mnohé ďalšie atrakcie ako napríklad „lietanie“ nad vodou Aquafly, ktoré si budú môcť diváci vyskúšať a samozrejme aj na areál pre detských fanúšikov.

Jedným s cieľov organizujúceho klubu je pripraviť pre divákov podujatie opäť bez vstupného, čo je možné len vďaka podpore partnerov a dobrovoľníckej činnosti členov klubu, ktorí radi privítajú medzi sebou aj ďalších záujemcov, ktorí prispejú k úspešnému zorganizovaniu tohto nekomerčného športového podujatia. Ak sa chcete pridať k organizačnému tímu neváhajte a využite kontakty na facebookových stránkach alebo na webe vznasadla.sk.

Reklama

-Barbora Jánošíková/Foto: archív-

Populárne články