Connect with us

Novinky

Na letisku po 20 rokoch opäť naplno zaburácali motorky

Published

on

Reklama

Na letisko sa po 20 rokoch opäť vrátili motocyklové preteky, Veľká cena Piešťan naväzuje na bohatú tradíciu týchto podujatí. Včera boli na programe voľné tréningy, po ktorých sa jazdci o 19:00 predviedli aj na Námestí slobody. Dnes budú celý deň pokračovať tréningové jazdy a v nedeľu 21. augusta sa motorky rozburácajú naplno počas samotných závodov. Organizátori z Piešťanského motocyklového klubu v spolupráci s Moto Classic Racing Clubom Kopčany pripravili pre návštevníkov aj sprievodný program, v ktorom nebudú chýbať vystúpenia kapiel, kaskadérska show i atrakcie pre deti. Záujemcovia sa môžu dostať na letisko vďaka kyvadlovej doprave, tá bude premávať každú hodinu od 9:00 do 18:00. 

IMG_5210_resize

Reklama

Veľká cena Piešťan, ktorá sa koná na letisku tento víkend, chce nadviazať na tradíciu známeho preteku Cena Slovenska. Ten skončil pred dvadsiatimi rokmi a aj to bola jedna z otázok, vďaka ktorej mohli súťažiaci včera večer na Námestí slobody získať vstupenky na podujatie zdarma. Okrem motoriek prezentovali organizátori v centre aj sprievodné vozidlá a pozvaných hostí, ktorých vyspovedal moderátor Kamil Somorovský. Na minulosť si zaspomínal napríklad Július Mendl, autor knihy Cena Slovenska – Z histórie AMK Piešťany, kde podrobne mapuje priebeh tejto svetovo známej súťaže. Prvý ročník nového podujatia predstavili za organizátora predseda Piešťanského motocyklového klubu Miloš Kluc a Rasťo Martančík.

Prezentačnú akciu, ktorej sa prizeralo niekoľko desiatok divákov zakončila súťaž o vstupenky, kde záujemcovia zodpovedali otázky, súvisiace s podujatím. Veľká cena štartuje už dnes, v sobotu 20. augusta tréningovými jazdami motocyklov Klasik 175 + 250 ccm od 9,00 h a potrvá do nedele večera.

Reklama

Trať s dĺžkou 4900 metrov preverí schopnosti pretekárov a okrem 9 ľavých a 5 pravých zákrut obsahuje i cieľovú rovinku priamo pred diváckou tribúnou. Návštevníci sa môžu tešiť na rôzne kubatúry, tou najsilnejšou je trieda nad 600 kubických centimetrov. Motorky dnes počas voľného tréningu doslova trhali asfalt a centrum mesta zase potešila návšteva viacerých známych mien motocyklového športu, medzi inými aj úspešného pretekára Davida Hanzalíka. Fotografie zo včerajšieho voľného tréningu nájdete v galérii pod článkom.

IMG_5229_resize

IMG_6555IMG_6561IMG_6565Zastávky kyvadlovej dopravy od 9:00 do 18:00:

železničná stanica
čerpacia stanica Slovnaft na sídlisku Adam Trajan
pred barom Lemon
Aupark
letisko

Program:
moto program

moto nedela

Sprievodný program:

SOBOTA 20. august

13:30 – 14:20 Acrobatic paragliding show
18:00 – 20:00 Tusté Baletky / alternativ rock – sranda rep /
20:00 – 22:00 Four Faces / melodic metal /

NEDEĽA 21. august

11:45 – 12:45 MOTOTV SHOW – Stunt-Rider Show

IMG_5179_resize

-lt/ad-, Zdroj: Piešťanský motocyklový klub/Foto: lt-

Populárne články