Connect with us

Šport

Na Goldsprinte kraľovali veslári, porazili aj majstra Slovenska v zjazde

Published

on

Reklama

V sobotu 23. marca sa v  Saune uskutočnili preteky na cyklotrenažéroch a párty s DJmi s názvom Goldsprint. Sily si na prvom ročníku tohto podujatia v Piešťanoch zmeralo 32 mužov a 5 žien.  Zabaviť sa a predviesť svoje cyklistické umenie na trati dlhej 500 metrov  prišli amatéri i profesionálni športovci.

[singlepic id=40982 w=560 h=373 float=center]

Reklama

Medzi štartujúcimi sa objavili zástupcovia vodných športov, ale aj majster Slovenska v zjazde na horských bicykloch Lukáš Učeň. Ten sa napokon musel skloniť pred šprintérskymi kvalitami veslárov Richarda Vanča a Mateja Šmídu, ktorý po dvoch víťazstvách na pretekoch v Bratislave, vyhral aj doma v Piešťanoch. Medzi ženami bola najrýchlejšia Veronika Klimeková, ktorá vo finále zdolala Janu Štefečkovú Beňačkovú.

[singlepic id=40963 w=560 h=373 float=center]

Reklama

Na základe kvalifikácie sa vytvorilo poradie 16 najlepších mužov, ktorí potom pokračovali vyraďovacím spôsobom jazdou jeden na jedného. Sitom vyraďovacích kôl sa do semifinále prebojovali dvojice Lukáš Učeň a Matej Šmída a Richard Vančo a Graci z Maďarska. Veslári ukázali, že vedia aj výborne šprintovať a postúpili do finále, kde bez problémov vyhral Matej Šmída už svoj tretí pretek v tejto sezóne. V súboji o tretie miesto sa viac darilo vyznávačovi jazdy na horských bicykloch Lukášovi Učňovi. V sieti vyraďovacích kôl uviazli napríklad ďalší veslár vicemajster sveta Lukáš Babač, či kajakár Erik Noskovič.

Po pretekoch pokračovala akcia bujarou párty, kde exceloval DJ z Royal Fixi Clubu.

Najlepšie dosiahnuté časy: Matej Šmída – 20,720 s, Richard Vančo – 21,577 s, Lukáš Učeň 21,918 s.

Pozrite si jazdu o tretie miesto:

[youtube width=“560″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=5Vxp8TrhDv0&feature=share&list=UUoWUUC7__EcwaPvLY0kLPGg[/youtube]

Súboj o prvenstvo:

[youtube width=“560″ height=“350″]http://www.youtube.com/watch?v=QFNhkFqww48&feature=share&list=UUoWUUC7__EcwaPvLY0kLPGg[/youtube]

Ceny pre víťazov venovali:
Slowatch – www.slowatch.sk
Lomography – www.lomography.sk
We Are Not Sisters – www.facebook.com/wearenotsisters
Slobodné Vinárstvo Majer Zemianske Sady – www.slobodnevinarstvo.sk
Royal Fixi Club – www.fixie.hu
BIKE centrum – www.facebook.com/bikecentrumPN
Retart – www.retart.sk
Slovenské liečebné kúpele Piešťany – www.kupelepiestany.sk

REKLAMA

fitness sity cvicenia

 

A na záver bohatá fotogaléria:

[nggallery id=2199]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články