Connect with us

Šport

Hokej: Havrani vyhrali druhé semifinále pod dráme na nájazdy

Published

on

Reklama

V sobotu 23. marca sa vo Zvolene uskutočnil druhý semifinálový duel medzi domácimi hokejistami a mužstvom ŠHK 37 Piešťany. Čo sa týka priebehu bol tento zápas ďaleko vyrovnanejší ako prvý. Kým včera Zvolenčania prestrieľali Havranov 50:20, dnes bol pomer striel v riadnom hracom čase v podstate vyrovnaný. Havrani videli v tretej tretine 3:1, avšak Zvolenu sa podarilo vyrovnať a vynútiť si predĺženie. V ňom sa nepresadil ani jeden z tímov, a tak rozhodli až samostatné nájazdy.

[singlepic id=37432 w=560 h=373 float=center]

Reklama

V prvej tretine mali hneď v úvode dve šance domáci, ale Tomeka neprekonali. Na prvý gól čakali diváci až do sedemnástej minúty. Na svoje konto si ho pripísali Havrani, keď Tibor Melichárek prihral pred bránu Vladimírovi Nemcovi a ten prekonal dezorientovaného brankára Šimka.
V 25. minúte mali hostia šancu na zvýšenie náskoku, lenže Chylo v brejku trafil iba ľavú tyčku. Zvolenčanom sa podarilo vyrovnať v polovici stretnutia. Škvaridlo prihrával naslepo pred bránu a so šťastím trafil hokejku Mareka Mertela, ktorý si strelil vlastný gól. O dve minúty sa do vedia opäť dostali Piešťanci. Vo vlastnom oslabení unikol Jozef Haring, pred zvolenským brankárom naznačil blafák, ale vystrelil pomedzi jeho betóny: Piešťany sa ujali vedenia 2:1. V 38. minúte mal smolu Jakub Ručkay. Jeho strela skončila iba na tyčke.
Čo sa nepodarilo Jakubovi, to zvládol v 47. minúte jeho brat Henrich. Prekorčuľoval s pukom cez polovicu ihriska a spoza obrancu trafil popod Šimkovu vyrážačku. Havrnai viedli 3:1. Zvolenčania odpovedali o dve minúty. Strela Andreja Podkonického skončila na tyčke, ale k dorážke sa dostal nikým nekrytý Kamil Brabenec a pohodlne zakončil do prázdnej brány. Na začiatku 55. minúty vylúčili rozhodcovia Antonína Hrušku, ktorý vyhodil puk mimo hracej plochy, za zdržovanie hry. Hoci Zvolenčania dve predchádzajúce presilovky nevyužili, tretia im už vyšla. Peter Zuzin strieľa gól popod lapačku brankára Tomeka – vyrovnané 3:3. V závere riadnej hracej doby mali väčší tlak domáci hokejisti, ale ujať sa vedenia sa im už nepodarilo, a tak duel pokračoval predĺžením.

V ňom mali v druhej minúte obrovskú šancu domáci. Chovan, ale trafil iba piešťanského brankára a Lukáš Jurík pri dorážke zase jeho ruku. Piešťanci mali tiež niekoľko náznakov šancí, lenže gól sa im tiež streliť nepodarilo. O víťazovi teda rozhodli až samostatné nájazdy.

Reklama

REKLAMA

fitness sity cvicenia

V prvom nájazde Zvolnečan Kamil Brabenec strieľal nad. Vladimír Nemec trafil Šimkovu vyrážačku. Podobne dopadol aj Lukáš Jurík, ale na druhej strane. Samir Saliji potom trafil Šimkove betóny. Jaroslav Kalla skoro zakončil, ale puk mu skĺzol z hokejky. Peter Šišovský si položil zvolenského brankára, ale puk sa mu nepodarilo zdvihnúť. V nájazdoch pokračoval Henrich Ručkay, ktorý cez lapačku premieňa. Na svoj druhý nájazd sa následne vydal Jaroslav Kalla a pomedzi Tomekove betóny vyrovnáva. Ďalej sa proti Šimkovi znovu postavil Henrich Ručkay, ale trafil iba tyč. Nasledoval opäť Kalla, ale nebol úspešný. Potom uspel Tibor Melichárek a  keď  Jurík trafil iba Tomekovu lapačku víťazstvo pre seba uchmatli hokejisti Piešťan – 4:3.

Autor: ht

Populárne články