Connect with us

Šport

Muži zvíťazili 5:0 vo Voderadoch, darilo sa iba najmladším mládežníkom

Published

on

Reklama

Po víťazstve 5:0 sa muži PFK Piešťany nachádzajú v tabuľke na prvom mieste so skóre 15:0. Už menej sa darilo dorastencom, ktorí prehrali v oboch zápasoch proti Lokomotiva Trnava. Starší žiaci rovnako podľahli Seredi. Chuť si napravili až mladší žiaci, ktorí rovnakého súpera deklasovali 7:0. Darilo sa B tímom v tretej lige. U15 porazilo Lednické rovné 2:0 a U13 po gólovej kanonáde zvíťazili 11:0.

Muži 2. kolo

Voderady – Piešťany 0:5 (0:3)

Reklama

Góly: 6. Filip Korec, 14. Juraj Braniša,  38. Adam Kusý, 64., 89. Milan Klasovitý

Zostava 2. kola: Budka (46- Červenka) – Gula,Grík, Hutár, Sedláček, Korec (46- Modrovič), Strelec (46- Némethy), Kusý, Štefanka (60- Horil), Klasovitý, Braniša

Reklama

Martin Krajčovič, asistent trénera mužov: Dnešný zápas sa hodnotí ľahko, súpera sme zatlačili od prvej minúty,a hralo sa po celý polčas iba na jednej polovici ihriska. Chalani podali dobrý výkon, dominovali sme počas celého stretnutia, aj keď treba priznať, že nám v druhom polčase chýbala trpezlivosť pri riešení niektorých herných činnostiach. Ideme sa zodpovedne pripraviť na ďalší týždeň, aj keď sme sklamaní, že zápas s Dunajskou Stredou bol preložený. V nedeľu privítame Holíč.

Starší dorast U19 3. kolo

Piešťany – Lok. Trnava 1:4 (1:2)

Góly: 21. Šimon Dibala vl. – 23. Šimon Dibala, 38. Filip Weisenpacher, 52., 56. Radovan Lipovský

Zostava 3. kola: Lopatka – Ondrejka(Barančík), Hlavatý, Krajčo , Burza(Valo)-  Glos, Bušík(Chochula), Taraba – Sloboda, Štetka (Hlbocký), Tomaga M.

Cyril Stachura, tréner U19: Prvá dvadsať minútovka bola vyrovnaná, aj keď hostia mali loptu častejšie na kopačkách. Naši hráči sa ujali vedenia po štandardnej situácií. Veľká škoda, že sme o dve minúty dovolili súperovi vyrovnať. Tým sme ich posadili na koňa a po ďalšom nedorozumení v našej 16-ke sa hostia dostali do vedenia. Táto fáza zápasu mala rozhodujúci vplyv na konečný výsledok. Keď sa k tomu pripočítajú traja chýbajúci hráči zo zakladnej zostavy, veľké individuálne chyby a kvalitný super, iný výsledok ani nemohol byť. Druhý polčas už hostia jednoznačne dominovali a zaslúžene zvíťazili. My ak chceme byť úspešní, musíme sa vyvarovať ľahkých chýb, zvýšiť dôraz a nasadenie.

Mladší dorast U17 3. kol

Piešťany – Lok. Trnava 1:3 (1:1)

Góly: 30. Dominik Majko – 36. Simon Ščasný, 52. Filip Kukučka, 56. Dominik Beňuš

Zostava 3. kola: Maliga, Jánoš (Fox), Kardoš (Daňhel), Urban, Noskovič, Masaryk, Modrovič (Petromán), Majko, Tomaga, Vyhlídal (Táborský), Labát (Kuna)

Peter Vrábel, tréner U17:  Bol to zápas dvoch rozdielnych polčasov. V prvom polčase sa hráči dokázali koncentrovať a plniť taktické pokyny. Zamerali sme sa na dobrú defenzívu v hlbšom postavení a po zisku lopty sme chceli v útočnej fáze hry využívať rýchly protiútok s jednoduchou, dlhou prihrávkou za vysunutú obranu hostí. Taktický zámer sa nám darilo v prvom polčase dodržiavať, a aj keď hostia pôsobili futbalovejším dojmom, boli presnejší a lepší v držaní lopty, priebeh hry bol relatívne vyrovnaný, čo odzrkadľovalo aj polčasové skóre 1:1. V úvode druhého polčasu sme v priebehu 5 minút inkasovali 2 rýchle góly, na ktoré sme už nedokázali gólovo ani herne zareagovať. Striedania oživenie do našej hry nepriniesli a hostia pohodlne doviedli zápas do víťazného konca.

Starší žiaci U15 2. kolo

Sereď – Piešťany 8:2 (2:1)

Góly: 17., 54., 58., 59. Matúš Hipš, 25., 70. Roman Polák, 37. Christián Boška, 68. Tomáš Púchlo – 6. Oliver Petráš, 6. Nikolas Hochel

Zostava 2. kola: Janech, Dzuro (´Jurík), Hrčka, Bartošek, Suchý, Šálek, Petráš, Fodrán, Franko (Hochel), BadáňSzilárd Petényi, tréner U15:  Úvod zápasu vôbec nenaznačoval, že budeme na konci konfrontovaní so zahanbujúcim výsledkom. Už v 7´. min. sme sa ujali vedenia po strele Petráša a vedenie sme mohli následne navýšiť po šanciach, ktoré nasledovali v úvodnom hernom úseku. K zvratu vo vývoji prispeli hrubé fatálne individuálne chyby v  herných situáciách, ktoré vôbec neboli nebezpečné a zároveň sme ponúkli domácim  obrovskú psychickú výhodu, hernú pohodu, ktorú dokonale využili. Polčasový výsledok 2:1 nebol ešte dramatický a veril som, že sa ešte do zápasu vrátime, ale nestalo sa. V 2. polčase sme pokračovali  v individuálnych chybách a sami sme vytvárali nebezpečné situácie pre vlastnú bránu a domáci efektívne trestali a navyšovali skóre. Cením si však výkony niektorých jednotlivcov , no za úspešným výsledkom je vždy herný výkon celého družstva.

Mladší žiaci U13 2 . kolo

Sereď – Piešťany 0:7 (0:5)

Góly: 11., 8., 33. Marko Noška, 13. Denis Seko, 30., 56. Adam Pernisch

Zostava 2. kola:  Mihalik, Ferech, Noška, Hlavena, Adamčík, Žlnay, Michálek, Seko, Pernisch, Lacko, Vančo, Briška, Kalnický, Makový

Ján Stachura, tréner: Nadviazali sme výkonom aj výsledkom na prvý majstrovský zápas a zaslúžene sme zvíťazili. Po celý zápas sme mali prevahu a otázkou bolo len to, akým výsledkom zápas skončí. Samozrejme, ako tréner som si všímal v zápase najmä detaily, ktoré sú dôležité pre ďalšie napredovanie. Ukázali sme veľa dobrých momentov, ale aj veci, na ktorých potrebujeme popracovať. Veľmi ma teší čisté konto a fakt, že sme dokázali udržať koncentráciu počas celého zápasu a súpera nepustiť prakticky do žiadnej šance. Zlepšenie si určite viem predstaviť najmä v herných detailoch, ako je prvý dotyk, zrýchľovanie hry, lepší výber miesta a podobne. Verím, že to ukážeme v ďalších zápasoch, na ktoré sa veľmi tešíme.

Starší žiaci U15 B 2. kolo

Pieš´ťany – Lednické Rovné 2:0 (0:0)

Góly: 57. Filip Košinár, 66. Samuel FrankoZostava 2. kola:  Michalik, Gregorička, Jurík, Bartošek, Soblahovský, Hochel, Chalás, Bindics, Kratochvíl, Bajzík, Franko (Košinár, Putera, Čavojský, Konôpka, Gešvandtner)

Patrik Szabo, tréner U15 B:  Od začiatku zápasu sa hral slabý futbal. Hra bola často prerušovaná a kým sa hráči dostali do akého takého tempa bola 20 minúta zápasu. Šancí bolo pomenej na oboch stranách a tak skončil polčas 0:0. Počas prestávky som chlapcov navádzal k tomu, aby hrali pokojnejšie na lopte, hľadali voľných spoluhráčov a boli aktívnejší v pohybe bez lopty. Hráči to zobrali do úvahy a druhý polčas súper nemal prakticky žiadnu vyloženú šancu. My sme zahodili dve vyložené, keď išiel sám na brankára Chalás a následne Bajzik. Prvý gól prišiel z priameho kopu, keď striedajúci Košinár krásne trafil ponad brankára. Chlapcom zachutilo, prišli ďalšie šance, ale presadil sa až Franko 5 minút pred koncom. Skóre sa už nemenilo, a tak sme zvíťazili 2:0. Chlapcom ďakujem za prístup v druhom polčase, z prvého sa treba rozhodne poučiť.

Mladší žiaci U13 B 2. kolo

Piešťany – Lednické Rovné 11:0 (6:0)

Góly: 4. Daniel Tomaga, 13. Jakub Hudcovič, 18. Denis Seko, 23., 34. Eliáš Lacko, 27., 43. Andrej Machovič 28., 54. Jakub Bondra, 35., 47. Adam Pernisch

Zostava 2. kola: Mihálik, Gloss, Briška, Grznár, Krajčo, Tomaga, Hudcovič, Ričány, Bondra, Beňo, Fodrán, Lacko Leonard, Svitana, Seko, Ferech, Pernisch, Hlavatý, Noška, Machovič, Lacko, Eliáš

Jozef Glos, tréner U13B: S nedeľným zápasom som veľmi spokojný. Podali sme zodpovedný výkon, strelili sme jedenásť gólov a vytvorili si ešte niekoľko výborných príležitostí. Dúfam, že v tomto trende budeme pokračovať aj v ďalších zápasoch. 

Text a foto: Tlačová správa PFK Piešťany

Populárne články