Connect with us

Šport

Mladší žiaci ŠPK Kúpele Piešťany priniesli z majstrovstiev Slovenska štyri medaile

Published

on

Reklama

V Štúrove sa na letnom kúpalisku Vadaš konali v 50 m bazéne v termíne 7. – 9. 6. 2019 Majstrovstvá SR mladších žiakov. Zúčastnili sa ich pretekári zo 49 slovenských klubov pri účasti 258 dievčat a chlapcov.

Michaela Mosná

 

Reklama

Za ŠPK Kúpele Piešťany sa kvalifikovali Michaela Mosná, Linda Mocháková, Eliška Bališová, Rastislav Čačík, Tomáš Filus, Matej Jelenek, Marko Šprlák – Zmora, Mário Stanček a Alexander Zurek. Reprezentanti Kúpeľov si počínali veľmi dobre a ich snaha bola odmenená aj štyrmi medailami.

Najúspešnejšou z výpravy bola Michaela Mosná. Za osobný rekord na 400 PP sa postavila na strieborný stupienok. Tretie miesto sa jej podarilo vybojovať v disciplínach 200 motýlik a 200 PP.

Reklama

Medzi chlapcami bol najúspešnejší Mário Stanček, keď za svoj výkon na 100 prsia bol odmenený bronzovou medailou. Mladší žiaci urobili na majstrovstvách veľký výkonnostný skok vpred a zaplávali si množstvo najlepších osobných výkonov. Pre mnohých to bol ich prvý skok do vody na majstrovstvách Slovenska. „Majstrovstvá najmladších hodnotíme s veľkou spokojnosťou a veríme, že sa terajší mladší žiaci dostanú raz na úroveň svojich starších kamarátov, alebo ich predbehnú,“ zhodnotili výsledky tréneri.

Lányi sa pripravuje na ME

Pri  Plzni sa 8. júna 2019 na Boleveckom rybníku konala kvalifikácia českých diaľko-plavcov na Majstrovstvá Európy juniorov v diaľkovom plávaní, ktoré sa uskutočnia v júli. Štartovali aj plavci z Poľska a reprezentácia Slovenska. Náš juniorský reprezentant Filip Lányi si išiel po prvý raz ohmatať trať na 7500 m a darilo sa mu veľmi dobre. V konkurencii 10 plavcov dohmatol na druhom mieste, len jednu desatinu sekundy za víťazom, taktiež Slovákom, o rok starším, Tomášom Peciarom. Štart v Čechách bol  veľmi dobrou prípravou na Majstrovstvá Európy juniorov, ktoré sa budú konať v známom veslárskom areáli v Račiciach pri Prahe.

Radoslav Suchánek

Populárne články