Connect with us

Šport

Mladí hokejisti po dvoch rokoch opäť na piešťanskom ľade

Mladí piešťanskí  hokejisti z klubu HK Havrani sa po dvoch rokoch opäť dostali na domáci ľad. Slávnostné otvorenie zimného štadióna po rekonštrukcii chladenia sa uskutočnilo ešte pred Veľkou nocou a ľad je k dispozícii od 2. apríla. Havrani sa ľad piešťanský ľad dostali až včera. Dôvodom bolo riešenie ceny prenájmu ľadohodiny. Návrh ceny zo strany Mesta Piešťany a Služieb mesta Piešťany by mal za následok,  že hokejisti by museli platiť samospráve desiatky tisíc eur ročne, čo by bolo pre nich likvidačné. Napokon budú mať ľad minimálne do konca roka 2026 zdarma.

Published

on

Reklama

„Rokujeme s HK Havranmi o zmluve, kde uznávame nárok pre mládež v rozsahu 6 hodín denne zdarma na tréningový proces, vrátene krasokorčuliarov. Rozsah ľadu bude upresnený po podpise zmluvy, s ohľadom na už dohodnuté prenájmy ľadovej plochy,“ reagoval na naše otázky Ľuboš Lazový,  vedúci strediska mestských športovísk Služieb mesta Piešťany.

Nárok na ľad zdarma pre mládež vyplýva zo zmluvy, ktorú uzavrelo Mesto Piešťany so Slovenským zväzom ľadového hokeja v roku 2016. Zväz vtedy poskytol príspevok na rekonštrukciu mantinelov.  Mesto sa zaviazalo, že do konca roka 2026 bude poskytovať denne šesť hodín ľadu od 6:00 do 20:00 mládeži zdarma. Na túto zmluvu zrejme kompetentní na mestskom úrade pozabudli a neinformovali o nej Služby mesta Piešťany, ktoré sú správcom štadióna.

Reklama

O situácii minulý týždeň informovali predstavitelia klubu HK Havrani rodičov v rámci rodičovského stretnutia v kinosále MsKS na ulici a Dubčeka. Vedenie klubu sa tu vyjadrilo, že by radi riešili dlhodobú zmluvu na využívanie priestorov štadiónu tak, aby mali zabezpečenú stabilitu na viac rokov a mohli sa naplno venovať športovej činnosti. Pri tom sú ochotní finančne prispievať na fungovanie štadiónu avšak v miere, ktorá by neohrozila fungovanie klubu.  Popri tom sú pripravení hľadať koncepčné riešenie pre systém využívania všetkých športovísk v meste.

Prípravu na ľade by si mali mladí hokejisti a krasokorčuliari užiť do mája. „Prevádzku plánujeme do 15. 5. 2024,“ informoval Ľuboš Lazový.

Reklama

Podľa jeho vyjadrenia na piešťanskom zimnom štadióne už trénuje tiež slovenská reprezentačná 18-stka od 2. apríla v rámci prípravy na majstrovstvá sveta. Projekt SR 18 bude mať  v nasledujúcej sezóne piešťanský zimný štadión ako domovský stánok. Mesačne zaň bude Službám mesta Piešťany počas sezóny od 15. júla do 15. mája platiť nájom 16 400 eur. Platnosť podpísanej zmluvy je do 15. mája 2027.

Havrani prvý tréning po rekonštrukcii chladenia ZŠ v Piešťanoch:

-th- Foto: Screenshot HK Havrani

Populárne články