Connect with us

Šport

Mladí Havrani už tri týždne makajú na ľade. Vďaka ústretovosti v susednom meste

Hokejový klub Havrani Piešťany bude musieť zvládnuť ďalšiu náročnú sezónu. Podobne ako vlani, ani tento rok nebudú mať k dispozícii domovský zimný štadión, minimálne do decembra až januára. Napriek tomu vďaka ústretovosti a spolupráci s klubom v Novom Meste nad Váhom už od 7. augusta zarezávajú chlapci na ľade.

Published

on

Reklama

U susedov zvyknú pripravovať ľad až na september, tento rok však vyhoveli hokejistom a korčuľovať sa dá minimálne o tri týždne skôr. HK Havrani pre nadchádzajúcu sezónu vytvorili s klubom HK NMV združenie dvoch klubov bez právnej subjektivity pod spoločným názvom „HOKEJ Nové Mesto nad Váhom“, čo akceptoval a odobril výkonný výbor SZĽH.

„Do súťaží SZĽH sme v priebehu júna 2023 prihlásili spoločne pod združením plnú štruktúru mládežníckych kategórií od HP3 – 9HT a na základe zmluvy s klubom HK NMV máme zadefinované rozdelenie trénerov pre jednotlivé ročníky aj celkový chod združenia,“ informoval Michal Peško, predseda HK Havrani.

Reklama

Momentálne sú piešťanskí hokejisti v záverečnej časti prípravy. Špecialitou je tréning brankárov klubu HK HAVRANI, ktorí vďaka spolupráci s Trnavským samosprávnym krajom, absolvujú jednodňové kempy pod záštitou Jána Lašáka v štyroch termínoch aj počas sezóny. Súťaže Slovenského zväzu ľadového hokeja začínajú od 9. septembra.

„Verím, že v tejto sezóne jan/feb 2024 budeme pôsobiť na domácom štadióne v Piešťanoch, na čom spolupracujeme s Mestom Piešťany, kde som ako člen pracovnej skupiny o budúcej prevádzke zimného štadióna,“ hovorí na margo návratu domov M. Peško.

Reklama

Havranom pre dochádzanie do Nového Mesta nad Váhom narastajú opäť náklady, ktoré potrebujú na fungovanie klubu. „Naše nepredikované náklady na základe zatvoreného zimného štadióna predstavujú na preplatenie ľadohodín Technickým službám NMV a zabezpečenie každodennej dopravy klubu pre hráčov spolu približne 25-tisíc EUR na sezónu pôsobením v Novom Meste nad Váhom. Verím, že ako v roku 2023, kedy nám poslanci mestského zastupiteľstva v Piešťanoch jednohlasne odsúhlasili dotáciu v sume 25 000 EUR nám pomôžu aj v nadchádzajúcej sezóne,“ hovorí M. Peško.

Najväčším trápením klubu je nerozvíjajúca sa najdôležitejšia súčasť predprípravka PP012. „Odzrkadľuje sa ním to postupne vo vyšších ročníkoch slabým počtom detí v jednotlivých kategóriách. Situácia je spôsobená hlavne nulovou náborovou aktivitou a malým počtom tréningových jednotiek pre spomínanú kategóriu, čoho príčinou je nefunkčný domáci štadión. Toto by určitým spôsobom riešila mobilná ľadová plocha, ktorý chceme aj tento rok spustiť do prevádzky,“ dodáva Michal Peško.

 

-th- Ilustračné foto: HK Havrani

Populárne články