Connect with us

Šport

Mladí futbalisti zvíťazili v Močenku

Published

on

Reklama

V uzimenú sobotu 23. marca sa najmladší futbalisti PFK Piešťany ročník 2004 vydali na turnaj do Močenku v sprievode svojho rodičovského fanklubu. Čakalo ich 5 zápasov. Z toho 4 v základnej skupine. Aby sa im podarilo bojovať o medaily, museli sa v skupine umiestniť aspoň na druhom mieste.

uDSCF0557Súpermi im boli tímy FK Močenok, PFA ViOn Zlaté Moravce/Vráble, FK BCT Bratislava a ČSFA Malacky. Prvý zápas odohrali Piešťanci proti chlapčensko-dievčenskému tímu FK BCT Bratislava. Ich výborná brankárka zneškodnila niekoľko striel hráčov Piešťan. Bratislavčania sa tiež niekoľko ráz dostali na dostrel, ale vážnejšiu šancu si nevypracovali. Zápas skončil 0:0.

Reklama

O necelé dve hodiny ich čakal súboj s ČSFA Malacky. Hra bola na oboch stranách veľmi vyrovnaná. Piešťanskí obrancovia a brankár dostáli svojim povinnostiam a zneškodnili každú šancu súpera. Útočníci sa tiež nedali zahanbiť. Gólovo sa zadarilo Tomášovi Vizinovi, ktorý streli dva góly a Piešťanci tak vyhrali 2:0.

V predposlednom zápase skupiny nastúpili futbalisti PFK proti PFA ViOn Zlaté Moravce/Vráble. Malí bojovníci povzbudení víťazstvom z predchádzajúceho zápasu neurobili takmer žiadnu chybu. Tomáš Vizina navýšil svoj strelecký účet ďalšími troma gólmi a duel skončil víťazstvom Piešťancom 3:0.

Reklama

V záverečnom zápase skupiny proti domácemu Močenku sa zrodila remíza 0:0. Podiel na to má aj piešťanský brankár Stano Slezák, ktorý si v skupinovej fáze udržal jediný čisté konto zo všetkých brankárov turnaja.

Piešťanci sa stali víťazmi skupiny, a tak ich čakal súboj o prvenstvo na turnaji s víťazom B skupiny FK Šamorín. Vedenia sa ujali najskôr futbalisti z juhu Slovenska. Za PFK odpovedal Erik Hlavatý, ktorý potrestal chybu súperovho brankára nádherným gólom z priameho kopu od polovice ihriska. Stav sa do konca zápasu nezmenil a nasledovali pokutové kopy. Piešťanci ich vyhrali 2:1 a domov si tak niesli pohár  za 1. miesto

PFK Piešťany: Slezák Stanislav, Hlavatý Erik, Drobný Dominik, Kardoš Oliver, Ondrejka Marko, Pešek Branislav, Petroman Mark, Stano Matej, Vereš Michal, Vizina Tomáš, Zrutta Michal, Maliga Matej.
Tréner: Štefan Hauser
Vedúci mužstva: Hlavatý Erik

[nggallery id=2216]

Výsledky a tabuľka v skupine: 

Výsledky :skupina „A“

FK Močenok-PFA ViOn Zl.Moravce

1:1

PFK Piešťany-FK BCT Bratislava

0:0

ČSFA Malacky-FK Močenok

1:1

FK BCT Bratislava-PFA ViOn Zl.Moravce

2:5

ČSFA Malacky-PFK Piešťany

0:2

2FK Močenok-FK BCT Bratislava

2:0

PFK Piešťany-PFA ViOn Zl.Moravce

3:0

FK BCT Bratislava-ČSFA Malacky

0:4

FK Močenok-PFK Piešťany

0:0

ČSFA Malacky-PFA ViOn Zl.Moravce

4:0

 

Tabuľka skupiny A: 

1. PFK Piešťany 5:0 8b
2. ČSFA Malacky 9:3 7b
3. FK Močenok 4:2 6b
4. PFA ViOn ZM/Vráble 6:7 4b
5. FK BCT Bratislava 2:9 1b

 

Autor: ms Foto: Mária Slezáková

Populárne články