Connect with us

Novinky

Mená najlepších piešťanských športovcov vyhlásia po prázdninách

Published

on

Reklama

Najlepším mládežníckym športovcom je podľa odporúčania športovej komisie kajakár Daniel Rybanský, medzi dospelými môže toto ocenenie získať cyklista Jozef Metelka. Vyplýva to zo zápisu z rokovania Komisie mestského zastupiteľstva pre šport, rekreáciu a cestovný ruch.

Do prvej desiatky dospelých športovcov členovia komisie nominovali aj Jaroslava Baláža ml. (vznášadlá), Lýdiu Drahovskú (triatlon), Martina Kolárika (vodné pólo), Veroniku Kolníkovú (plávanie), Ondreja Kuba (triatlon), Lukáša Lacka (tenis), Magdalénu Rybárikovú (tenis), Richarda Vanča (veslovanie) a Zuzanu Vráblovú (wakeskate).

Reklama

Medzi najlepšími mládežníckymi športovcami z nášho mesta sú Peter Kizek (kanoe), Tamara Kolářová (vodné pólo), Filip Lányi (plávanie), Tobias Munk (golf), Viktor Samuel Podhradský (kajak), Vanesa Pomajbová (futbal), Andrea Slabá (šach), Lenka Stískalová (silový trojboj), Olíva Ana Šprláková Zmorová (plávanie).

Do trojice najúspešnejších kolektívov členovia komisie zaradili Piešťanské Čajky, Tenisový klub Kúpele Piešťany a hádzanárov z MHK Piešťany. Ocenenie pre zaslúžilého pracovníka v oblasti športu má dostať tréner Martin Nedorost, ktorý v sezóne 2018/2019 úspešne viedol piešťanských hádzanárov v najvyššej slovenskej súťaži.

Reklama

Návrhy športovej komisie schvaľuje primátor, ktorý športovcom tiež odovzdáva ceny. Oceňovanie športovcov sa v tradičnom termíne tento rok kvôli pandémii ochorenia Covid-19 neuskutočnilo, ale v prípade priaznivých epidemických podmienok budú ceny odovzdané na jeseň.

Piešťany v septembri hostia otvárací ceremoniál Dní európskeho kultúrneho dedičstva na Slovensku. Počas neho plánuje samospráva vyhlásiť čestných občanov mesta Piešťany. Či bude súčasťou ceremoniálu aj odovzdávanie cien Športovec roka 2019, alebo sa uskutoční v inom termíne, zatiaľ nie je rozhodnuté.

-red-

Populárne články