Connect with us

Novinky

Memoriál Ľuboša Mihálika sa vydaril, turnaj ovládol Spartak Trnava

Published

on

Reklama

Diplomat Aréna v Piešťanoch hostila v sobotu 20. januára 3. ročník Memoriálu Ľuboša Mihálika. Organizátorom turnaja bola futbalová škola Róberta Hanka z Moravian nad Váhom, kde Ľuboš naposledy pôsobil. Hosťujúci celok vytvoril spolu so Spartakom Trnava, AS Trenčín, PFK Piešťany a MFK Púchov skvelú atmosféru pre konfrontáciu vysokej úrovne v kategórii U12, teda futbalistov narodených v roku 2006. Prvé miesto si nakoniec vďaka najlepším výsledkom a hernému prejavu vybojovali Trnavčania.

Reklama

Hralo sa systémom každý s každým a v zápasoch sme mohli vidieť, ako deti kvalitne ovládajú loptu a disponujú nekonečným množstvom futbalových nápadov. Tým sa splnil cieľ organizátorov – vytvoriť pre chlapcov vhodné prostredie pre realizáciu silnej ofenzívy a kreativity. Konečné poradie tímov vzniklo na základe získaného počtu bodov, do ktorých sa započítavali aj body za strelené góly – za každé prekonanie 10 gólovej hranice – 1 bod.

Túto métu prekonali tri tímy – Spartak Trnava – 17 gólov, FŠRH 14 a AS Trenčín 12 strelených gólov. Ich vzájomné súboje boli ozdobou turnaja a práve medzi touto trojicou sa rozhodovalo o prvých troch miestach. Tretie miesto si nakoniec odviezli chalani z AS Trenčín a v súboji s pekným futbalovým prejavom medzi FŠRH a Spartak Trnava sa nakoniec z tesného víťazstva 2:1 tešili Trnavčania. PFK Piešťany a MFK Púchov získali na turnaji 1 bod a podelili si medzi sebou 4. A 5. miesto. Novinkou turnaja bolo ocenenie 2 hráčov z každého mužstva s najkreatívnejším herným prejavom.

Reklama

Ceny odovzdávali obaja synovia Ľuboša Mihálika – starší Lukáš a mladší Tomáš, ktorí napriek futbalovým povinnostiam (Lukáš v A tíme Spartak Trnava a Tomáš v U19 toho istého klubu) vo svojich kluboch prišli spolu s maminou Majkou povzbudiť mladých futbalistov.

Zúčastnení sa zhodli, že práve futbalový prejav spojený s vášňou a nadšením v zápase o prvé miesto medzi Spartakom Trnava a FŠRH (týchto chlapcov vo svojich začiatkoch viedol Ľuboš Mihálik a prvý zápas v piatich rokoch hrali práve na Spartaku Trnava) ukázal, že mali vo svojich futbalových začiatkoch naozaj toho najlepšieho trénera, akého mohli mať. Určite mal z nich v sobotu veľkú radosť aj z futbalového neba sa prizerajúci Ľuboš.

Výsledky zápasov:

PFK Piešťany – FŠRH 0:4
AS Trenčín – Spartak Trnava 2:6
Púchov – PFK Piešťany 3:3
FŠRH – AS Trenčín 3:2
Spartak Trnava – Púchov 5:1
PFK Piešťany – AS Trenčín 1:4
FŠRH – Spartak Trnava 1:2
Púchov – AS Trenčín 3:4
PFK Piešťany – Spartak Trnava 0:4
FŠRH – Púchov 6:1

-red/Text a foto: PM, Futbalová škola Róberta Hanka-

Populárne články