Connect with us

Šport

Matej Rusnák na majstrovstvách sveta opäť štvrtý

Published

on

Reklama

Nepopulárne umiestnenie sa ušlo odchovancovi piešťanskej kanoistiky na majstrovstvách sveta v kanoistickom maratóne, ktoré sa uskutočnili počas uplynulého víkendu v Moskve. Matej Rusnák štartoval v sobotu 9. augusta na 5 000 m dlhej trati.

matej rusnak

Reklama

Krátko po začiatku sa však usadil na štvrtom mieste a napriek neoblomnej snahe nedokázal predbehnúť domáceho Petrova, ktorý skončil tretí. Piešťanec obsadil 4. miesto na rovnako dlhej trati aj vlani v Duisburgu v roku 2011 v Szegede.

„Zasa je z toho 4. miesto, na MS už tretie… Ja som chcel využiť to, že som štartoval vedľa najlepších, Maďara Vajdu a Nemca Brendela, od začiatku som sa ich chcel chytiť a udržať sa s nimi čo najdlhšie. Na prvej obrátke bol Rus Petrov ešte štvrtý, po prvej obrátke sa na nás dotiahol, dostal sa predo mňa a potom to už bola z mojej strany len stíhacia jazda, ale nedalo sa predbehnúť ho,“ povedal po pretekoch Matej Rusnák a dodal: „Môj výkon sa však dá hodnotiť ako veľmi kvalitný, ja som spokojný, aj môj tréner Slavomír Kňazovický. Štvrté miesto je úspech, ale už ma to trošku začína hnevať, tie štvrté miesta.“

Reklama

Zdroj: SZRK/canoe.sk Foto: ht

REKLAMA

Populárne články