Connect with us

Novinky

Martin Pospíšil bude viesť Piešťanské Čajky aj ďalšie dve sezóny

Published

on

Reklama

Hoci ešte stále prebieha play-off extraligovej sezóny 2016/2017, kde si Piešťanské Čajky zahrajú finále, už teraz je jasné, že aktuálne vicemajsterky Slovenska povedie aj naďalej tréner Martin Pospíšil. Vedenie klubu sa s koučom, ktorý pôsobí v Čajkách od ich vzniku, teda piatu sezónu dohodlo na predĺžení zmluvy o ďalšie dva roky.

Reklama

Martin Pospíšil vedie Piešťanské Čajky od premiérovej sezóny 2012/2013 a je jedným z faktorov toho, že sa klub z kúpeľného mesta za tak krátku dobu vyšvihol medzi ženskú basketbalovú špičku na Slovensku. „Počas pôsobenia Martina Pospíšila pri tíme Piešťanských Čajok v posledných piatich sezónach sa nám podarilo s úspechom naplniť väčšinu cieľov, ktoré si klub stanovil. Predovšetkým je najvýraznejší jeho podiel pri úspešnom budovaní značky Piešťanské Čajky, ktorej svojou prácou dáva výraznú pečať. Schopnosti M. Pospíšila motivovať hráčky a vytvoriť funkčný a úspešný herný koncept pre tím sú určite výnimočné. Pripomeniem, že po tretí krát v rade sa Čajky prebojovali do finále extraligy, prvá účasť tímu vo EuroCupe priniesla pozitívne výsledky, podaril sa významný úspech víťazstvom v Slovenskom pohári a viaceré hráčky nášho tímu sú v reprezentačných výberoch,“ zhodnotil doterajšiu „päťročnicu“ Miroslav Nerád, predseda správnej rady klubu.

Reklama

Spojenie Piešťanských Čajok s Martinom Pospíšilom bude fungovať aj v najbližšej budúcnosti. Vedenie klubu sa s ambicióznym trénerom dohodlo na predĺžení zmluvy o ďalšie dva dve sezóny. „Pred naším klubom stoja ďalšie úlohy do budúcnosti a s Martinom Pospíšilom sme sa zhodli, že sa pokúsime tieto ciele v najbližších rokoch spoločne naplniť. Prioritnou úlohou trénera bude v budúcom období pracovať s viacerými mladými hráčkami v tíme tak, aby mohli ďalej basketbalovo rásť a byť prínosom pre náš tím a aj slovenské reprezentačné výbery. Tímovým cieľom, po doplnení kádra skúsenými, či už slovenskými alebo zahraničnými hráčkami, je úspešná účasť v európskych pohárových súťažiach a potvrdenie svojej konkurencieschopnosti proti najlepším tímom na Slovensku. Osobne som presvedčený, že M. Pospíšil je tá správna osobnosť, ktorá tím Piešťanských Čajok dokáže úspešne priviesť k naším cieľom,“ dodal na margo cieľov do ďalšej spolupráce M. Nerád.

-TS Piešťanské Čajky/Foto: archív, Laco Ďuračka, vv, lt-

Populárne články