Connect with us

Šport

Malí vodáci z ŠK Kajak získali vlani 67 medailí

Published

on

Reklama

Športový klub Kajak Moravany nad Váhom vznikol iba pred dvoma rokmi a hneď si stihol vybudovať silnú členskú základňu. S ňou prišli aj prvé úspechy a medaile. Len za uplynulý rok ich bolo 12 zlatých, 24 strieborných a 31 bronzových.

[singlepic id=24582 w=320 h=240 float=right]„Keďže podobný klubu už existuje v Piešťanoch, ale so zameraním na staršie deti, s Igorom Valom sme sa rozhodli, spraviť v Moravanoch nad Váhom klub bez vekového obmedzenia,“ povedal jeden zo zakladateľov Ľuboš Horvát. Na začiatku mal Kajak 5 členov vo veku 9 rokov, dnes ich je 28 a pochádzajú prevažne z Moravian. Najmladší z nich má iba 6 rokov a občas trénujú aj ešte mladší súrodenci členov.

Reklama

„Aj preto sme v klube vlani vybudovali detské a futbalové ihrisko spolu s vonkajším bazénom. Uskutočnil sa aj týždňový tábor pre vodákov, ktorý sme museli pre veľký úspech ešte raz zopakovať na konci prázdnin,“ uviedol Ľ. Horvát.

[singlepic id=24606 w=320 h=240 float=right]Vedúci sa okrem pohybových aktivít snažia deti viesť aj k chrane životného prostredia, pričom pravidelne organizujú brigády zamerané hlavne na čistenie priehrady Sĺňava. „Keďže však ide o športový klub zameraný na kajakárov a kanoistov, podstatou činnosti sú hlavne tréningové jednotky nielen počas leta na priehrade Sĺňava v obci Ratnovce, ale aj zimná príprava v telocvični obce Moravany nad Váhom,“ povedal jeden zo zakladateľov. Výnimočnosťou klubu je rozvoz detí minibusom na tréningy.

Reklama

Počas letnej sezóny sa malí vodáci zúčastnili na pretekoch Slovenského pohára po celom Slovensku, v Čechách a v Rakúsku. Spolu priniesli 67 medailí.

V prípade záujmu si môžu deti prísť tréning kedykoľvek vyskúšať. Stačí kontaktovať predsedu klubu Ľuboš Horváta na tel. č. +421 905 841 871 alebo e-mailom skkajak@gmail.com.

Viac informácií na www.skkajak.sk.

Fotogaléria zo života klubu:

[nggallery id=1359]

Populárne články