Connect with us

Šport

Malí futbalisti i hokejisti opäť bojovali o pohár starostu Hornej Stredy

V sobotu 16. júla sa už tradične konal na futbalovom štadióne v Hornej Strede futbalový turnaj mladých nádejí, ktorí piaty krát bojovali o pohár starostu obce Horná Streda. Tento rok sa turnaja opäť zúčastnilo desať tímov, kde na dvoch ihriskách súperilo približne 140 detí.

Published

on

Reklama

 

Po odohratí zápasov v základných skupinách bolo nasledovné poradie:

Reklama

1. FKM Karlova Ves
2. TJ Družstevník Hrádok
3. OFK Drahovce
4. TJ Družstevník Považany
5. OTJ Banka
6. TJ Slovan Rovnosť Krajné
7. TJ Spartak Horná Streda
8. HK Havrani Piešťany
9. OŠK Soblahov
10. TJ Lubina Kopanice

Následne sa tímy podľa poradia rozdelili do dvoch skupín, kde prvých päť tímov hralo v skupine Ľubomíra Krajňanského a zvyšné tímy bojovali v skupine Emila Mikloviča. Takto si chcel futbalový klub TJ Spartak Horná Streda uctiť pamiatku týchto dvoch pánov, ktorí nás bohužiaľ v minulom roku opustili a v minulosti sa podieľali na rozvoji futbalu v obci Horná Streda. Pán Emil Miklovič ako dlhoročný tréner mládeže a pán Ľubomir Krajňanský ako bývalý starosta, predseda TJ Spartak Horná Streda a spoluzakladateľ turnaja. Pochvalu si ale zaslúžia všetci hráči, nakoľko počas celého dňa podávali vynikajúce výkony.

Reklama

Celkové poradie turnaja:

Skupina Ľubomíra Krajňanského

1. FKM Karlova Ves
2. OFK Drahovce
3. TJ Družstevník Považany
4. OTJ Banka
5. TJ Družstevník Hrádok

Skupina Emila Mikloviča

1. OŠK Soblahov
2. TJ Slovan Rovnosť Krajné
3. HK Havrani Piešťany
4. TJ Spartak Horná Streda
5. TJ Lubina Kopanice

Na konci turnaja boli z každého tímu vyhlásení najlepší hráči a všetky budúce nádejné hviezdy dostali medaily, malú pozornosť za výborné športové výkony a pamätné poháre pre každé zúčastnené mužstvo . Špeciálnu cenu dostal guláš majster Ľubomír Krajčo, ktorý sa tejto funkcie zhostil už piaty rok po sebe a opäť navaril výborný guláš, čo potvrdila prázdna kotlina na konci turnaja. Cenu pre najmladšieho hráča na turnaji získal Thobias Učen s tímu HK Havrani Piešťany a cenu Fair play získalo mužstvo TJ Lubina Kopanice. Špeciálne ceny boli udelené pre OTJ Banka a to cena riaditeľa turnaja, ďalej najlepší tím podľa rozhodcov bol HK Havrani Piešťany a podľa bufetu najlepší výkon predviedli domáci TJ Spartak Horná Streda.

Ceny hráčom odovzdával Predseda ObFZ Trenčín Ivan Gróf, zástupkyňa starostu obce Horná Streda pani Bc. Simona Bičanová a futbalová osobnosť novomestského okresu Miloš Lintner.
Klobúk dole pred chlapcami, ktorí bojovali celý deň do vypätia síl na ihrisku. Veľké poďakovanie patrí zástupkyni starostu obce Hornej Stredy pani Bc. Simone Bičanovej, ktorá pokračuje v tradícii svojho predchodcu Ľubomíra Krajňanského, keď zabezpečila pre všetky zúčastnené tímy poháre a medaily. Taktiež treba poďakovať pánom Martinovi Mrázovi, Michalovi Mitošinkovi a Jaroslavovi Rybárikovi. Bez ich pomoci si už tento turnaj ani nevieme predstaviť, nakoľko už piaty rok sa podieľajú na zabezpečení turnaja. Špeciálne poďakovanie patrí pánovi Michalovi Bartekovi a Michalovi Moškovi. Nemôžeme ale zabudnúť ani na všetkých dobrovoľníkov a rodičov, ktorí počas celého dňa tvrdo pracovali, aby pre deti pripravili skvelú akciu a nezabudnuteľný zážitok. V neposlednom rade treba poďakovať vedeniu TJ Spartak Horná Streda, že pokračujú v tradícii a každoročne zvyšujú úroveň turnaja, o čom svedči aj počet návštevníkov. A to je dôkaz, že ak sa spojí dobrý kolektív aj v obci Horná Streda sa dajú spraviť výborné športové a kultúrne podujatia.

TS

Populárne články