Connect with us

Šport

Majcichovská desiatka láka výkonnostných, kondičných a rekreačných bežcov

Published

on

Reklama

Obec Majcichov neďaleko Trnavy ožije počas prvej marcovej nedele športovo-spoločenskou akciou, chystá sa totiž 28. ročník Majcichovskej desiatky. Uličný okruh s rovinatým, rýchlym profilom a dĺžkou desať kilometrov má oficiálny certifikát Slovenského atletického zväzu, obľúbeného preteku sa každoročne zúčastňujú stovky bežcov. Na víťaza desaťkilometrovej konfrontácie v mužskej i ženskej kategórii čaká putovný pohár prvého československého kozmonauta Vladimíra Remeka.

Ostrý štart dospelých a juniorských desiatkarov dostane priestor 4. marca na pravé poludnie. Vlani tu v predjarí triumfovali poprední atléti Boris Csiba (Slávia UK Bratislava) – Petra Fašungová (Dukla Banská Bystrica). Obaja dosiahli osobné rekordy v cestných desiatkach (31:34 a 35:41). Kým najrýchlejšia žena si v majcichovských pretekoch už zaknihovala hetrik, úradujúci majster Slovenska v tejto disciplíne bežal M-10 premiérovo. V cieli pred kultúrnym domom pravidelne sledujú majcichovskí diváci celý priebeh pretekov na veľkej svetelnej tabuli, ktorá bude aj tentoraz umiestnená hneď za nafukovacou rampou.

Reklama

Okrem finančných odmien nebude chýbať tradičná pretekárska tombola s vyše stovkou hodnotných vecných cien či bezplatná autobusová doprava z Trnavy do Majcichova a späť. Organizačný štáb M-10, na čele so starostom Majcichova Tiborom Marekom, pripravuje preteky už od minuloročnej jesene.

V ostatných dvoch rokoch prišlo na štart vyše štyristo desiatkarov, odporúčajú organizátori záujemcom zaregistrovať sa vopred. Rozhodcovia upozorňujú na vyplnenie všetkých údajov, vrátane trvalého bydliska, aby dosiahnuté časy mohli byť zaradené do bežeckých tabuliek.

Reklama

Kompletný rozpis a prihlasovací formulár možno nájsť na web-stránke beh.sk. Účastnícky vklad 5 eur uhradia desiatkari až 4. marca dopoludnia v majcichovskom kultúrnom dome. Kategórie: M (absolútne poradie), M40, M50, M60, M70+ / Ž (absolútne poradie), Ž40, Ž50+. Navyše, vecné ceny čakajú na juniorov a juniorky do 19 rokov.

Sprievodné súťaže (škôlkari, žiactvo – od 90 po 1 000 m) dostanú priestor v ten deň od 10.00 hodiny. Vlani organizátori zapísali do prezenčného zoznamu až 110 dievčat a chlapcov. Na rámcový program detí sa vopred neprihlasuje, ani sa neplatí štartový vklad.

-red/Text: Jaroslav Lieskovský/Foto: Lenka Frolkovič Zvolenská-

Populárne články