Connect with us

Šport

Lyžovanie na tráve: Domácim sa na Ahoji darilo

Published

on

Reklama

Vo Svetovom pohári FIS Children Cup žiakov získali domáci lyžiari na tráve počas uplynulého víkendu dve víťazstvá a päť druhých a jedno tretie miesto. Po Nemeckom Ehrenfriedersdorfe sa v Lyžiarskom stredisku Ahoj na Banke konalo už druhé tohtoročné kolo Svetového pohára žiakov v lyžovaní na tráve.

[singlepic id=54334 w= h= float=center]

Reklama

Zúčastnili sa ho mladí lyžiari z Rakúska, Nemecka, Talianska, Čiech a Slovenska. Pretekári v Taiwanu a Japonska účasť na poslednú chvíľu odriekli. Na domácom svahu sa našim pretekárom nadmieru darilo, keď Adam Masár suverénne zvíťazil v sobotňajšom slalome a Vanesa Drahovská zasa v nedeľu obrovskom slalome.

Alex Jánoška bol v obidvoch disciplínach druhý a náš najmladší pretekár Matúš Petráš získal dve druhé miesta. Vanesa Drahovská potom bola v slalome druhá a Adam Masár v obráku tretí.

Reklama

V obrovskom slalome štartovali aj ďalšie domáce nádeje Kristína Súkupová a Kristián Švorc, ktorí získali štvrté a šieste miesto. Už vo štvrtok cestuje domáce trio spolu s reprezentáciou SVK na tretie kolo seriálu SP do lyžiarského strediska Tambre v Taliansku.

Text: Ľ. Masár Foto: Mário Petlák

Populárne články