Connect with us

Novinky

Lýdia a Tadeáš Drahovskí patria k najlepším slovenským triatlonistom

Published

on

Reklama

Anketa „Triatlonista roka“ má za sebou už 24. ročník, k elitným slovenským športovcom v disciplíne, ktorá kombinuje plávanie, jazdu na bicykli a beh, sa zaradili aj súrodenci Lýdia a Tadeáš Drahovskí z Piešťan. Lepšie sa v tomto prípade vodilo zástupkyni nežnejšieho pohlavia štartujúcej za ŠBR Piešťany, ktorá sa umiestnila na druhom mieste za Košičankou Romanou Gajdošovou. Jej bratovi patrilo v ankete celkové šieste miesto, víťazom v mužskej kategórii sa už po 8. krát v rade stal Richard Varga.

DSCF4321

Reklama

Najlepšou športovkyňou Slovenskej triatlonovej únie sa stala Košičanka Romana Gajdošová, ktorá zvíťazila už tretíkrát po sebe. Ocenenie získala najmä vďaka svojim výsledkom, vybojovaniu titulu majsterky Slovenska v triatlone a zlepšeniu najlepších umiestnení na ME a MS v olympijskom triatlone v kategórii U23. Na druhom a treťom mieste skončili zástupkyne nastupujúcej generácie, pričom o druhú priečku súperili dve dorastenky.

Druhé miesto nakoniec vďaka väčšiemu počtu hlasov obsadila pretekárka ŠBR Piešťany Lýdia Drahovská, ktorá sa zo sezóny 2016 môže hrdiť dvomi medailami – ako členka elitnej štafety získala bronz z MS v zimnom triatlone v Zeltwegu a striebro získala na ME v kros triatlone v kategórii junioriek v Targu Mures. Doma navyše prekvapujúco získala víťazstvo v ženskom rebríčku Slovenského pohára. Tretia Kristína Jesenská súťažiaca za Aquapark Turčianske Teplice získala v pretekoch EPJ v Tiszaújvárosi 4. miesto. Tadeášovi sa darilo na Majstrovstvách Európy v kros duatlone v rumunskom Targu Mures, kde obsadil vynikajúce piate miesto.

Reklama
anketa_2016_1757_1024_-_kopia

Kristína Jesenská, Romana Gajdošová a Lýdia Drahovská

triatlonistatriatlonistka

-lt/Foto: facebook Lýdia Drahovská, Žilinský triatlon, Jozef Drahovský-

Populárne články