Connect with us

Šport

Lukáš Učeň druhý v zjazde z osem poschodovej budovy

Published

on

Reklama

Piešťanský pretekár bol v semifinále rýchlejší ako Filip Polc, ktorý nakoniec Red Bull Ride the Palace v bulharskej Sofii vyhral.

[singlepic id=37127 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Špeciálny závod sa uskutočnil v tamojšom Národnom paláci kultúry. „Štartovalo sa priamo zo strechy a prechádzalo sa cez osem poschodí. Každá chyba a zlý pohyb stál jazdcov sekundy navyše,“ informoval po návrate do Piešťan Tomáš Tóth, manažér tímu Novatec-CTM.

Naši cyklisti dostali pozvánku priamo od organizátorov, pretože podujatie bolo učené iba pozvaným jazdcom. Do finále sa prebojovalo 30 najlepších. V tvrdej konkurencii reprezentantov Veľkej Británie, Fínska, Slovinska, Bulharska, Macedónska a Rumunsa sa na prvých priečkach umiestnili dvaja Slováci.

Reklama

„Lukáš Učeň dokázal v semifinále vyhrať jazdu pre Filipom Polcom. Vo finále sa nakoniec umiestnenie otočilo a Lukáš skončil na krásnom druhom mieste so stratou 57 stotín sekundy na víťaza,“ povedal Tomáš Tóth. Najrýchlejšiemu Filipovi Polcovi trval zjazd osem poschodovej budovy 1 minútu a 12 sekúnd. Tretí skončil Slovinec Halzer Miha.

REKLAMA

„Na obrej rampe na ôsmom poschodí sme získali výbornú rýchlosť do mnohých schodov, skokov, starých eskalátorov, bubnov a iných nerovností. Myslím, že nie je veľa miest na ktorých by som mal taký jedinečný pocit z jazdenia, kde môžem míňať poschodia a opustiť budovu rýchlejšie ako keby som sa viezol výťahom,“ povedal o zjazde ikonickej budovy socialistického režimu Filip Polc.

Pozrite sa ako vyzeral zjazd z pohľadu pretekára:

[youtube width=“560″ height=“316″]http://www.youtube.com/watch?v=tOh2zkisk1c[/youtube]

Text: mp/ts Foto: Red Bull Slovensko

Populárne články