Connect with us

Šport

Hádzanárom chýba hala. Chcú plážové ihrisko

Published

on

Reklama

Na niekdajšie úspechy piešťanskej hádzanej nadväzuje Beach Handball Club. Jeho členovia nemajú kde trénovať, preto plánujú postaviť profesionálne ihrisko.

[singlepic id=37116 w=520 h=340 float=center]

Reklama

Náklady na výstavbu vyčíslili na necelých 7-tisíc eur. S prosbou o pomoc sa obrátili na radnicu a so žiadosťou o dotáciu oslovia aj mestských poslancov. „Ak nám dá zastupiteľstvo finančnú podporu, ktorú sme žiadali v projekte, výstavba by mohla začať v strede mája, trvala by maximálne dva týždne, takže koncom mája by už ihrisko mohlo eventuálne fungovať,“ povedal Denis Drahovský z Beach Handball Club Piešťany.

V spolupráci s primátorom Remom Cicuttom a vedúcou odboru správy mestského úradu Evou Pobjeckou vybrali najvhodnejšiu lokalitu. Podľa projektu bude ihrisko stáť pri bufete na Lodenici.

Reklama

Okrem pravidelných tréningov plážovej hádzanej, volejbalu a futbalu, tam chcú organizovať aj medzinárodné turnaje profesionálnej európskej ligy.

REKLAMA

„Momentálne chodíme trénovať do Modry, kde sú vybudované dve profi ihriská a trénujeme na Tenspe za zimným štadiónom na volejbalovom ihrisku, ale podmienky, tam sú pre nás nevyhovujúce. Ihrisko je o dosť menšie, nie sú tam vytvorené čiary ani mantinely, ale pokiaľ chceme dosahovať dobré výsledky, musíme bojovať a snažiť sa aj v takýchto podmienkach,“ vysvetlil Denis Drahovský.

Beach Handball Club Piešťany získal tento rok vynikajúce druhé miesto medzi 18 družstvami z celého Slovenska, ktoré sa zúčastnili série turnajov v plážovej hádzanej. V bodovom hodnotení skončil iba tesne za tímom z Bratislavy. Vďaka tomuto úspechu sa v nasledujúcej sezóne jeho členovia zúčastnia dvoch medzinárodných turnajov v Taliansku a Chorvátsku.

Nadväzujú tak na niekdajšie úspechy piešťanských hádzanárov, ktorí trénovali v Nafukovačke. Od jej zbúrania chýba v Piešťanoch priestor pre halové športy.

Text: Martin Palkovič Foto: Beach Handball Club Piešťany

Populárne články