Connect with us

Novinky

Kvalifikácia Euroligy je tu, Čajkám stoja v ceste nabité Polkowice

Published

on

Reklama

Piešťanské Čajky už zajtra nastúpia k prvému zápasu kvalifikácie o Euroligu, keď o 18:00 hod privítajú v Diplomat aréne poľský klub CCC Polkowice. Hosťujúci tím je favoritom kvalifikačného dvojzápasu, ale Čajky zbrane neskladajú. Piešťanské Čajky sa v Eurolige predstavia vôbec prvý raz v histórií. V kvalifikačnom boji o Euroligu bude ich súperom poľský tím CCC Polkowice. Úvodný zápas je na programe v utorok 26. septembra pred domácim publikom, o tri dni neskôr sa predstavia na palubovke súpera. V prípade neúspechu v kvalifikácii, sa Čajky predstavia v skupinovej fáze Európskeho pohára FIBA.

Dvojzápas s poľským celkom je ostrým štartom súťažnej sezóny 2017/2018 a všetci tíme Čajok sa už na kvalifikáciu tešia. Do dvojzápasu proti Polkowiciam idú s pokorou a budú sa snažiť podať čo najlepší výkon.

Reklama

„Beriem to ako ďalší posun v našom hernom koncepte. Euroliga je obrovskou výzvou, ale ja to beriem tak, že ide o ďalšie dva zápasy, ktoré nám môžu pomôcť v rozvoji. Polkowice majú veľkú kvalitu a sú jednoznačným favoritom. Našim cieľom je maximálne sa na zápas pripraviť a podať disciplinovaný výkon. Dúfam, že príde čo najviac fanúšikov. Euroliga sa v Piešťanoch bude hrať prvý raz a pre mesto to bude veľká udalosť,“ skonštatoval na minulotýždňovej tlačovej konferencií tréner Čajok Martin Pospíšil.

V ceste stoja Polkowice s nabitou súpiskou

Reklama

Poľský tím v minulej sezóne viedol slovenský tréner Maroš Kováčik a dokázal ho priviesť k zisku bronzových medailí v silnej poľskej lige. Podobne ako u Piešťanských Čajok, aj v tíme CCC Polkowice prišlo v medzisezónnom období k veľkým personálnym zmenám. Nakoľko je hlavným sponzorom klubu obuvnícky kolos CCC, rozpočet Polkowíc je niekoľkonásobne vyšší, ako ten s ktorým disponujú Piešťanské Čajky. Maroša Kováčika vystriedal na poste hlavného trénera Grék Georgios Dikeoulakos, ktorý predtým viedol turecký klub Fenerbahce Istanbul či ruský Nadezhda Orenburg. S novým trénerom prišli aj tie najvyššie ambície a preto nezostal na súpiske Polkowic kameň na kameni.

Na súpiske CCC pre nasledujúcu sezónu sú štyri hráčky, ktoré patria k vyťažovaným hráčkam v tímoch WNBA Theresa Plaisance, Alysha Clark, Bria Holmes, či Temi Fagbenle (posledné dve menované sa v kvalifikácii ešte nepredstavia). Ďalšími výbornými legionárkami sú lotyšská rozohrávačka Elina Babkina – Dikeoulakou (pozn. manželka trénera), grécka reprezentantka Artemis Spanou, či Chorvátka Antonija Sandric. Spoločne s poľskými reprezentantkami Angelikou Stankiewicz, Weronikou Gajda , či Ewelinou Gala, či ďalšími tvoria enormne silný tím.

Kvalifikácia o Euroligu:

26.09.2017 Piešťanské Čajky – CCC Polkowice (Poľ.) – 18:00

29.09.2017 CCC Polkowice (Poľ.) – Piešťanské Čajky – 19:00

VSTUPENKY NA ZÁPAS SI MÔŽETE ZAKÚPIŤ V HODNOTE 4 EUR OD 10:30 DO 14:00 V REŠTAURÁCII DIPLOMAT ARÉNA A OD 16:00 V POKLADNI. KAŽDÝ FANÚŠIK DOSTANE PRI VSTUPE DO DIPLOMAT ARÉNY POVZBUDZOVACIE BAM BAM TYČE, KTORÉ VENOVALA PRAŽIAREŇ KÁVY CLASSIC COFFEE.

-TS Piešťanské Čajky-

Populárne články