Connect with us

Šport

Krasokorčuliarka M. Simančíková dosiahla najcennejší výsledok v kariére

Published

on

Reklama

Piešťanská krasokorčuliarka Monika Simančíková vybojovala v stredu 15. februára historickú medailu pre slovenské krasokorčuľovanie. Na X. zimnom európskom olympijskom festivale mládeže (EYOF) v českom Liberci, vyjazdila bronzovú medailu. Je to z tohto podujatia len druhá individuálna medaila pre Slovensko, keď prvú získal ešte ako reprezentant ČSFR v roku 1993 bežec na lyžiach Martin Bajčičák.

[singlepic id=9862 w=380 h=380 float=left]Monika Simančíková bola po krátkom programe na štvrtom mieste spomedzi tridsiatky zúčastnených pretekárok. To jej dávalo veľkú nádej na boj o medailu vo voľnej jazde. Hoci na jej začiatku pri nájazde na trojitý rittberger spadla, veľmi rýchlo sa opäť koncentrovala a po ďalšom výbornom výkone napokon získala bronzovú pozíciu. Pred ňou skončili Ruska Polina Agafonovová a Belgičanka Ira Vannutová. Rozhodcovia Monike Simančíkovej pridelili za voľnú jazdu 137,57 bodu, čím si utvorila nový osobný rekord, ktorý by jej na aj ME žien stačil na umiestnenie v prvej desiatke.

Reklama

Podľa vyjadrenia mladej nádejnej slovenskej krasokorčuliarky je to jej najcennejší výsledok v kariére. Iste je to aj výborná psychická podpora pred blížiacimi majstrovstvami sveta juniorov, ktorých sa Monika zúčastní na prelome februára a marca v Kóreji.

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto

Reklama

[nggallery id=483]

Populárne články