Connect with us

Šport

Kraj oceňoval športovcov, zvíťazil Ján Riapoš

Published

on

Reklama

Darilo sa aj Piešťancom. Ceny predsedu Trnavského samosprávneho kraja si priniesli domov jednotlivci aj kolektívy.

[singlepic id=34760 w=520 h=340 float=center]

Reklama

V najlepšej desiatke dorastencov a juniorov (bez určenia poradia) je aj krasokorčuliarka Monika Simančíková z TJ AKO Piešťany. Medzi nádejnými talentami sa nestratili školské majsterky Slovenska vo vybíjanej dievčat, ktorými sa v uplynulom roku stali žiačky Základnej školy na Brezovej ulici. V kategórii žiakov obstála kanoistka Romana Mikušová z TJ Sĺňava Piešťany aj plavkyňa Sára Niepelová zo Športového plaveckého klubu Kúpele Piešťany. Talentom roka je Lýdia Drahovská (Športová bežecká rodinka), ktorá bola úspešná v triatlone, duatlone aj aquatlone. Najlepším žiackym kolektívom sa stali tunajší vodnopólisti.

REKLAMA

Reklama

Medzi dospelými bodovala paralympionici Elena Kánová (stolný tenis) a Vladimír Janovjak (cyklistika). Kraj si všimol aj úspechy kanoistu Mateja Rusnáka a wakeskaterky Zuzany Vráblovej.

Športovcom roka 2012 je dvojnásobný víťaz londýnskej paralympiády v stolnom tenise Ján Riapoš, ktorý preteká za ŠK Hlohovec, ale s Piešťanmi ho spája projekt Paralympijského centra, za ktorým ako predseda Slovenského paralympijského výboru stojí.

Text a ilustr. foto: Martin Palkovič

 

Populárne články