Connect with us

Novinky

Kolkári z DOMOSSU vybojovali ligový titul, Ligový pohár patrí Povodiu Váhu

Published

on

Reklama

Mestská „DOMOSS“ kolkárska liga v Piešťanoch má za sebou už 33. ročník, v piatok 7. apríla bol ukončený finálovým zápasom Ligového pohára medzi družstvami DOMOSSU a POVODIA VÁHU. Jedná sa o najstaršiu amatérsku športovú súťaž na území mesta Piešťany, v roku 1986 ju založil Štefan Gregorička. Víťazom posledného ročníka sa stalo po prvý krát v histórii súťaže družstvo DOMOSSU, ktoré hralo v zložení Augustovič, Bábik, Dunajčík, Mihálik, Nedorost a Oravec.

Na druhom mieste skončilo družstvo Mix Tatiana v zložení Danyi, Dzurová, Javorová, Majerčíková, Marek, Obertášová, Vráblová. Na treťom mieste skončil 10- násobný víťaz ligy, družstvo Povodia Váhu Bolech, Koščál, Kubrický, Raška a Sulák R..

Reklama

V súťaži jednotlivcov bol najlepším hráčom R. Súlák / Povodie Váhu/, druhé miesto obsadil Dunajčík /DOMOSS/, a tretie miesto Vráblová /Mix Tatiana/. Najlepší výsledok dosiahlo družstvo Povodia Váhu, ktoré zvalilo v zápase 1 087 kolov. V súťaži jednotlivcov dosiahol najlepší výsledok Mihálik Jozef, ktorý zvalil v zápase 303 kolov.

Od roku 2005 sa hrá dodatková súťaž Ligový pohár, ktorú v roku 2017 získalo už po siedmy krát družstvo Povodia Váhu, keď vo finálovom súboji porazilo víťaza ligy družstvo /DOMOSSU/. Cenu fair – play získal hráč družstva Ratnovce T. Hiner.

Reklama
 -M. Koščál/Foto: Z. Košinárová-

Populárne články