Connect with us

Šport

Karatisti z Piešťan a Vrbového úspešní na Majstrovstvách Európy

Published

on

Reklama

V rakúskom meste Steyr sa od 15. do 18. septembra konala najvyššia európska súťaž karate v štýle Goju Ryu Majstrovstvá Európy. Na túto súťaž sa dlhodobo pripravovali aj dvaja zástupcovia karate klubu Seigokan, ktorý pôsobí vo Vrbovom a v Piešťanoch. Jedenásťročná karatistka Annamária Valová z Piešťan a dvanásťročný karatista z Vrbového Šimon Prievozník dokázali, že patria medzi európsku špičku, pretože obaja stáli na stupni víťazov.

Šimon Prievozník získal v kategórii kata do 14 rokov bronzovú medailu. V kategórii kata do 12 rokov získala Annamária Valová najcennejšiu, zlatú medailu a stala sa tak Majsterkou Európy Goju Ryu.

Reklama

Pre Seigokan je to tretia cenná medaila z Majstrovstiev Európy EGKF. Pred dvomi rokmi získal Michael Gabovič tretie miesto v kategórii kata do 16 rokov. Viac ako medaile sú však dôležité vlastnosti, ktorými títo karatisti bezpochyby disponujú a bez ktorých by sa nikdy nedosiahol žiadny úspech. Cieľavedomosť, vytrvalosť, ochota neustále vylepšovať detaily a obrovské odhodlanie a túžba byť najlepší.  Sme veľmi radi, že medzi karatistami zo Seigokan v Piešťanoch i vo Vrbovom také deti sú.

-Michal Babiar-

Reklama

Populárne články