Connect with us

Novinky

Kanoistika: Podhradský a Rybanský excelovali na Cypre

Published

on

Reklama

Svoju úspešnú sezónu rýchlostní kanoisti ukončili za krásneho slnečného počasia pri teplote 36 stupňov v meste Limassol na juhu ostrova Cyprus, kde sa konala 15. Medzinárodná regata. Pretekalo sa na 200 a 500 metrových tratiach v singlových a deblových disciplínach vo veku od 15 rokov.

Zľava: Jakubisová, V. S. Podhradský, D. Čulenová, D. Rybanský, vzadu R. Erban

Z každej krajiny mohli súťažiť iba štyria pretekári. Slovenské reprezentačné dresy si po vynikajúcich výsledkoch v tohtoročnej sezóne obliekli hneď dvaja kadeti z Klubu Kajak – Kanoe Piešťany – Viktor Samuel Podhradský a Daniel Rybanský. Reprezentačný tím doplnili dve juniorky – Dagmar Čulenová z Trenčína a Romana Jakubisová z Novák. Všetci nominovaní pretekári si vypádlovali pódiové umiestnenia.

Reklama

Viktor Samuel Podhradský a Daniel Rybanský zvíťazili v K2 na 200 aj 500 metrovej trati a obaja získali zlato aj v singlových disciplínach. V. S. Podhradský na 200 m a D. Rybanský na 500 m pod vedením trénera Róberta Erbana.


Okrem kadetov a juniorov majú za sebou posledné reprezentačné preteky aj tí mladší vo veku 11-14 rokov, ktorí sa so sezónou rozlúčili na Veľkej cene Sparty v Prahe v dňoch 28.-29.9.2019. Medzi 41-členný Slovenský mládežnícky tím (SMT), ktorý bol zložený z 36 športovcov patrili aj traja Piešťanci. Romana Švecová s Hanou Gavorovou, ktoré získali zlato v K2 na 200m a Matrin Křen v K1 na 200m pod vedením trénera Mária Klieštenca.

Reklama

-sp-

Populárne články