Connect with us

Šport

Kanoistika: Piešťanci na Samaria Cup-e opäť medailoví

Published

on

Reklama

Jazero Lagúna v Šamoríne patrilo 9. a 10. júla rýchlostným kanoistom. Uskutočnili sa tu preteky pod názvom Samaria Cup & Memoriál Vladimíra Gálisa, ktorých sa zúčastnili aj mladí piešťanskí kajakári a kanoisti, keď vymenili prázdninové leňošenie za súboje s rovesníkmi a horúcim slnečným počasím. Pretekalo sa na 2000 a 200 metrových tratiach v singlových disciplínach. Kadeti a juniori si zmerali sily aj v deblových disciplínach.

IMG_1966_resize

Reklama

Samaria Cupu sa zúčastnili pretekári do 12 rokov, kde sa najlepšie z Piešťancov darilo Emelie Noškovej, ktorá po skvelom výkone skončila na krásnom 2. mieste na 2000 metrovej trati aj na 200 metrovom šprinte, hoci sa tomuto športu venuje iba rok. Medzi ocenených patril i najmladší piešťanský pretekár Maťko Jurčo na 200 metrovej trati v kategórii Krpec Cup, pre ktorého to boli prvé preteky. Starší kajakári a kanoisti si zmerali sily pod názvom Memoriál Vladimíra Gálisa, kde vybojovali až 9 zlatých, 5 strieborných a 4 bronzové medaily, ktoré im ako klubu priniesli 4. miesto.

IMG_2094_resizeIMG_2089_resizeIMG_2091_resize

Reklama

Na stupne víťazov sa po 2000 metrovej trati postavili Daniel Rybanský, ktorý získal 1. miesto, Samuel Podhradský skončil strieborný a Michal Jurčo obsadil tretie miesto. V kráľovskej disciplíne – šprint na 200 metrov si zlato domov suverénne priniesli Samuel Podhradský a Michal Jurčo – v K1, Daniel Rybanský s Michalom Jurčom a Timea Henry s Nicol Šutovskou v K2, Michal Polakovič v C1 aj v C2 spolu s Istvanom Tothom. Striebro patrilo Timey Henry a Danielovi Rybanskému v K1, Romane Mikušovej s Marianou Petrušovou v K2 a Michalovi Lenickému v C1. Bronz získali Romana Mikušová v K1 a Patrícia Benková s Dominikou Girethovou v K2.

IMG_2047_resizeIMG_2079_resizeIMG_2046_resizeVšetkým pretekárom srdečne gratulujeme a prajeme veľa úspechov na Majstrovstvách Slovenska, ktoré ich čakajú prvý augustový víkend.

-Kajak & Kanoe Piešťany-

Populárne články