Connect with us

Šport

Kanoista Rusnák získal na ME bronz

Published

on

Reklama

Odchovanec piešťanskej kanoistiky, od minulého roka člen Dukly Trenčín, Matej Rusnák na Majstrovstvách Európy v Záhrebe vybojoval bronz na najdlhšej 5000 metrovej trati. Nad jeho sily boli len Rumun Florin Comanici a Španiel Manuel Antonio Campos.

[singlepic id=31900 w=320 h=280 float=left]Pretek na päť kilometrov bol pre kanoistov náročný hlavne pre veľké teplo. Matej skoro v „saharských“ podmienkach zaostal za víťazom o 36 sekúnd a od druhého ho delilo desať sekúnd. Medaila bola náplasťou na neúspech na 1000 metrovej trati, kde chcel slovenský reprezentant dosiahnuť lepší výsledok, no napokon mu chýbalo osem desatín sekundy. „V semifinále som išiel 700 m na 7. – 8. mieste, potom som zdvihol záver, chvíľu som bol aj na 3. postupovej priečke, ale nakoniec som v cieli zaostal o 8 desatín sekundy za tretím,“ komentoval pretek na kilometer Matej Rusnák.
Majstrovstiev Európy sa zúčastnila aj piešťanská kajakárka Simona Šamková. Na 200 metrovej trati sa jej nepodarilo postúpiť zo semifinále. Na päťstovke žien dopádlovala ôsma v B-finále, čo znamenalo celkové sedemnáste miesto.
Autor: ht Foto: www.canoe.sk

Reklama

Populárne články