Connect with us

Šport

Beh oslobodenia Kálnice prilákal 112 bežcov

Published

on

Reklama

V Kálnici sa v sobotu 8. apríla konal prvý ročník Behu oslobodenia obce. Za výbornej atmosféry sa postavilo na štart 112 bežcov. Bežecký pretek sa uskutočnil na počesť osloboditeľov Kálnice a zopakoval sa po 70 rokoch. Vtedy si prvýkrát desiati bežci odbehli trasu z Kálnice do Rakoľúb k pomníku padlých rumunských vojakov a späť. Kompletné výsledky nájdete tu.

Reklama

Športovcom počasie prialo, po registrácii prihlásených a následnom zoradení na hlavnej ulici, hlavná rozhodkyňa a spoluorganizátorka Janka Beňačková výstrelom odštartovala pretek. Zabehnúť si prišli všetky vekové kategórie nielen z Kálnice, ale aj z okolitých miest a obcí, dokonca i z Čiech a Rumunska. Všetci účastníci úspešne a bez zranenia prebehli cieľovou rovinkou, a okrem dobrého pocitu sa im všetkým ušli pamätné medaile.Najrýchlejší bežec Tomáš Michalec / AŠK Fenix Bratislava / prebehol päť a pol kilometrovú trasu za 18:25 a stal sa absolútnym víťazom pretekov. Medzi ženami sa absolútnou víťazkou stala Jana Úradníková z TJ Družba Piešťany, ktorá trať absolvovala za 21:29. Na popredných miestach z bežcov za Kálnicu sa vo svojej kategórii do 35 rokov na 4. mieste umiestnil Miroslav Bušo s časom 21:14.

Keďže obec pri tejto príležitosti privítala aj rumunskú veľvyslankyňu Stelutu Arhire, prví traja v jednotlivých kategóriách dostali okrem pamätných pohárov a darčekov od sponzorov navyše špeciálny dar – knihy priamo z Rumunska. Pozostalí bežcov spred 70 rokov prevzali od starostu obce Kálnica Ing. Jána Krchnavého pamätné fotografie a medaile.

Reklama

Ľubica Gondárová / Janka Beňačková/Foto: Ján Valovič

Populárne články