Connect with us

Novinky

Kálnica bude opäť patriť bežcom

Published

on

Reklama

V nedeľu 8. apríla bude obec Kálnica hostiť druhý ročník Behu oslobodenia. Štart je naplánovaný na 13:30 h. Dospelí budú súťažiť v štyroch kategóriach  na trati dlhej 5,5 km. Žiaci pobežia 1500 m.

Minulý rok uplynulo 71 rokov, kedy prví kálnickí pretekári bežali trať z Kálnice do Rakoľúb k pomníku rumunských osloboditeľov a späť. Bežecké preteky boli usporiadané na počesť padlých vojakov pri oslobodení Kálnice a Kočoviec a Nového mesta nad Váhom.

Reklama

V roku 2017 sa v Kálnici rozhodli na počesť padlých vojakov opäť usporiadať Beh oslobodenia. Zúčastnilo sa ho 112 bežcov. Takmer dvadsať bolo Kálničanov, ostatní boli zo susedných obcí ale i vzdialenejších miest. Víťazom sa stal Tomáš Michalec z AŠK FENIX Bratislava s rekordným časom 18:25 min. Obec Kálnica pri tejto príležitosti privítala aj rumunskú veľvyslankyňu Steletu Ahrir. 

Tento rok sa teda uskutoční druhý ročník obnoveného podujatia. Štart je situovaný pred Kultúrny dom v Kálnici. Odtiaľ bežci naberú smer Rakoľuby, kde sa otočia a vrátia sa späť do Kálnice. Profil trate je rovinatý s miernym prevýšením a zákrutami, povrch je asfaltový.

Reklama

Ženy i muži budú pretekať v dvoch kategória podľa veku. Prvá je pre 17 až 40 ročných, druhá pre 41 a viac ročných. Pretekať budú tiež žiaci vo veku 13  až 16 rokov.

Prezentácia pretekárov a vydávanie štartovných čísiel sa uskutoční  v deň pretekov 8.4. 2018 do 12:30 hod. v kultúrnom dome v Kálnici. Slávnostné vyhlásenie výsledkov je naplánované 45 minút po pretekoch v kultúrnom dome spoločne s kultúrnym programom a s občerstvením.

Pre prvých troch pretekárov z každej kategórie sú pripravené pamätné poháre . Absolútny víťaz obdrží víťazný pohár a zvláštnu cenu. Pamätné medaily dostanú všetci pretekári.

Štartovné je 7 € na osobu, žiacka kategória 2 €, štartovné zahŕňa porciu gulášu po pretekoch. Počet štartujúcich je obmedzený na 200 účastníkov.

Prihlášky : e-mailom janka.benacka@gmail.com alebo na tel.č.
na tel. čísle: 032/779 88 32 písomne/osobne: Obecný úrad v Kálnici, alebo online tu.

TERMÍN PRIHLÁŠOK do 2.4. 2018
V prihláške uveďte meno, dátum narodenia, klub a adresu.

-red- Zdroj: www.vysledkovyservis.sk, FB  Ilustr. foto: Ján Valovič

Populárne články