Connect with us

Kultúra

V Dome umenia bude znieť soul i klasika

Published

on

Reklama

V najväčšom piešťanskom stánku kultúry sa môžete počas nadchádzajúceho týždňa tešiť na dva koncerty a pripravený je tiež zaujímavý veľkonočný koncert. Znieť budú tóny soulu, ale i klasika.

V utorok 13. marca 2018 o 19.00 sa predstaví v Dome umenia mulatská speváčka a klaviristka Natalie a v doprovode s flamenco gitaristom Martinom Biesom uvedú slávne skladby hviezd soulu. Vstupné na koncert, ktorý sa uskutoční v Malej sále, je 6 eur. Tu si zároveň môžete prezrieť veľmi zaujímavú expozíciu obrazov, šperkov a keramiky ( 2.3. – 3. 4. 2018) Umenie bez hraníc, na ktorej sa predstavujú autori Mária Hanúsková (SR) – keramika, Igor Yeliseyev (UA), Volodymyr Kolesnykov (UA), Orest Tsyupko (UA – obrazy ) a vo vedľajšej výstavnej sieni výstavu insitnej tvorby umelcov z Kovačice.

Reklama

Symfonický orchester VŠMU z Bratislavy bude hostiť piešťanský Dom umenia v pondelok 19. marca 2018 o 19.00 h. Zbor mladých hudobníkov diriguje Marián Lejava, ktorý pôsobí okrem iného aj na popredných hudobných scénach. Ako sólistka sa predstaví mladá talentovaná Kristína Smetanová, ktorá má na svojom konte už veľa ocenení, ktoré zozbierala na celoslovenských klavírnych súťažiach a je úspešná aj v zahraničí.

Znieť budú diela Alexandra Moyzesa (Jánošíkovi chlapci, predohra, op. 21), Jána Cikkera (Concertino pre klavír a orchester, op. 20), Vítězslava Nováka (V Tatrách, symfonická báseň, op. 26) a Bedřicha Smetanu (Šárka, symfonická báseň z cyklu Má vlast). Vstup na koncert je voľný.

Reklama

Okrem týchto dvoch koncertov v Dome umenia pripravujú aj Veľkonočný koncert. V pondelok 26. marca o 19:00 h sa na ňom predstaví Hilda Gulyásová (soprán) a Stanislav Šurin (organ). V predveľkonočnom období sú v programe vystúpenia
G. Frescobaldi, D. Zipoli, gregoriánsky chorál, J. S. Bach, G. B. Pergolesi, J. Brahms, G. Fauré, S. Šurin, J. Strejc.
Viac na www.domumenia-piestany.sk.
PR

Populárne články