Connect with us

Šport

Kajakári z Moravian získali sedem ocenení v Slovenskom pohári

Published

on

Reklama

V piatok 23. januára  sa v Bratislave uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie výsledkov Slovenského pohára za rok 2014. Stretla sa tú celá slovenská špička v rýchlostnej kanoistike, aby si prevzali ocenenia za svoje výkony v predošlej sezóne. Medzi najlepšími nechýbali mená ako Erik Vlček – víťaz kategórie kajakár roka, Martina Kohlová – víťazka kategórie kajakárka roka a Matej Rusnák – víťaz kategórie kanoe roka.

DSC_9833

Reklama

V Bratislave sa vyhodnocovali výsledky nielen dospelých, ale aj kategórie od 11 rokov, a tak medzi najlepšími nesmeli chýbať ani pretekári zo športového klubu KAJAK Moravany nad Váhom. Priniesli si až 7 ocenení, čo je skvelá vizitka nielej detí, ale aj ich trénerov Juraja Homolu, Alexandra Kasu a Petra Vetríka.

K tým najlepším v klube za rok 2014 patrili :

Reklama

Lucia Valová – víťazka SP v kategórii kanoe dievčatá 13 ročné, v kategórii kajak dievčatá 13 ročné 2. miesto
Martina Havrilová – 2. miesto kanoe dievčatá 13 ročné
Silvia Moravčíková – 3. miesto kanoe dievčatá 13 ročné
V kategórii kanoe dievčatá 13 ročné patrili Moravancom všetky tri umiestnenia.
Samuel Podhradský – 2. miesto kajak chlapci 11 roční
Branislav Jurčo – 3. miesto kajak chlapci 11 roční
Michal Jurčo – 3. miesto kajak chlapci 12 roční
Lukáš Valo – 2. miesto kanoe chlapci 13 roční

Vo veku od 11 -13 rokov trénuje v športovom klube KAJAK Moravany nad Váhom 11 detí a z toho až 7 bolo ocenených medzi tými najlepšími, kde často v jednej kategórii sa stretne na štarte až okolo 30 pretekárov z celého Slovenska. Umiestnenia v Slovenskom pohári získavajú pretekári na základe svojich výkonov v jednotlivých pretekoch SZRK počas celej sezóny, pričom často zaváhanie v jedinom preteku môže znamenať vyradenie z boja o prvé priečky SP. Preto nie je vôbec jednoduché takéto ocenenie získať. Všetkým oceneným pretekárom blahoželáme a želáme veľa úspechov v blížiacej sa sezóne 2015.

Text a foto: Sylvia Valová

Populárne články