Connect with us

Novinky

Hokejovú mládež čakajú zmeny, Havrani majú nové vedenie

Published

on

Reklama

Občianske združenie HK Havrani, ktoré zabezpečuje fungovanie mládežníckych družstiev v Piešťanoch prechádza v súčasnom období výraznými zmenami. Ich primárnymi cieľmi je stabilizácia financovania, marketingových aktivít, zapojenie rodičov do fungovania klubu a zvýšenie počtu detí v prípravkách i vyšších ročníkoch. V uplynulých dňoch sa zmenilo vedenie, predsedom združenia sa po rezignácii Evy Valentovej stal Lukáš Moravčík. Nové vedenie prezentovalo svoje zámery v stredu 10. mája trénerom a včera sa dozvedeli viac aj rodičia detí hrajúcich v klube HK Havrani.

Lukáš Moravčík

OZ HK Havrani bude mať nasledovnú výkonnú štruktúru, predsedom Rady zakladajúcich členov združenia bude Lukáš Moravčík, ŠHK37 bude zastupovať Jaroslav Lušňák, záujmy rodičov bude hájiť Peter Bohuš a športovú zložku bude zastrešovať šéftrenér Radoslav Kolník. Plánované je aj doplnenie ostatných orgánov združenia. Bude zvolený kontrolór združenia a dozorná rada, v ktorej bude jeden z vedúcich mužstiev, jeden zástupca rodičov a počíta sa aj zo zástupcom Mesta Piešťany.

Reklama

Lukáš Moravčík, ktorý od detstva pôsobil ako hráč ŠHK37 Piešťany a aktuálne zastáva funkciu člena predstavenstva a obchodného riaditeľa v spoločnosti MAGNA ENERGIA, prezentoval udalosti v občianskom združení HK Havrani i plány do budúcnosti. 

Medzi primárnymi cieľmi združenia je zapojenie rodičov do fungovania klubu a zlepšenie komunikácie i angažovanosti. Zlepšenie propagácie klubu HK Havrani prostredníctvom webovej stránky, médií a postupné získavanie sponzorov. Jedným z hlavných cieľov je zvýšenie počtu začínajúcich hokejistov prostredníctvom náborov a tiež rozšírenie možností vzdelávania hráčov i trénerov. 

Reklama

Klub sa momentálne potýka s nedostatkom detí v jednotlivých kategóriach, preto nové vedenie hľadá možnosti riešenia tejto situácie. Do úvahy pripadá spojenie sa s iným klubom, rovnako ako aj neotvorenie niektorých kategórií. Pre budúci rok by sa tak malo stať u juniorov a pri A mužstve.  „Bohužiaľ, tento rok resp. v nasledujúcej sezóne neotvoríme juniorskú kategóriu a neotvorí sa áčko. V juniorskej kategórii je nedostatok hráčov. Nechceli sme to riešiť formou hosťovania, náborov externých hráčov z okolia. Povedali sme si, že na jeden rok juniorku neotvoríme. Je to naozaj iba dočasné riešenie. Vízia je taká, že budúcu sezónu juniorku otvoríme, pretože už máme potenciál hráčov z dorastu. A potenciál bude aj otvoriť áčko. Potrebujeme, aby jednotliví hráči mali motiváciu sa niekam dostať a aby videli možnosť uplatnenia sa. Otvorenie áčka bude spojené s víziou hrať prvú ligu,“ povedal nový predseda občianskeho združenia HK Havrani Lukáš Moravčík.

-lt- Foto: vv-

Populárne články