Connect with us

Šport

Hokejistka Gabriela Žitňanská ide na majstrovstvá sveta

Published

on

Reklama

Mladá piešťanská hokejistka dostala možnosť reprezentovať Slovensko na ženských Majstrovstvách sveta v hokeji v americkom Burlingtone. Prvý zápas odohrá náš tím 7. apríla proti Švédksu.

[singlepic id=15335 w=320 h=240 float=right]„Na prelome rokov absolvovala svoj prvý premiérový šampionát na majstrovstvách sveta hráčok do 18 rokov v Nórsku a teraz dostala šancu reprezentovať medzi ženami,“ informoval otec 15-ročnej hokejistky Jaroslav Žitňanský. Výber trénera Miroslava Karafiáta má za sebou sústredenie  v Bratislave a 31. marca odlieta do USA, kde od 1. do 5. apríla absolvuje záverečný kemp pred štartom MS.

Reklama

Prvý zápas odohrajú Slovenky proti Švédkam 7. apríla o 19.00 h nášho času. Ďalej im budeme môcť držať palce 8. apríla o 23.00 h v dueli so Švajčiarskom a 10. apríla v tom istom čase s Nemeckom.

Gabriela Žitňanská je momentálne jedinou hráčkou v ŠHK 37 Piešťany. Klub reprezentuje v lige starších žiakov a zároveň pôsobí aj v HK Slovan Bratislava, kde hrá na pozícii obrankyne. Okrem účasti na Majstrovstvách sveta v hokeji žien do 18 rokov v Nórskom Tromsø má Gabika za sebou aj úspech na vlaňajších MS v hokejbale, odkiaľ si Slovenky odniesli zlaté medaile. K hokeju ju priviedol jej starší brat Martin (na snímke).

Reklama

(mp)

REKLAMA

Populárne články