Connect with us

Šport

Hokejisti vstúpili do play-off víťazne

Published

on

Reklama

V prvom štvrťfinálovom zápase play-off 1. hokejovej ligy privítali hokejisti ŠHK 37 Piešťany na domácom ľade hráčov HC 07 Detva. Hoci v úvode zápasu Detvanci začali mohutným tlakom, záverečné skóre vyznelo výrazne v prospech domácich.

[singlepic id=25443 w=320 h=240 float=left]Po úvodnom tlaku hokejistov Detvy, ktorý gól nepriniesol, zahrmelo v čase 1:47 na opačnej strane. Úspešným strelcom bol kapitán Ján Románek, ktorému asistovali Michal Peško a Jozef Haring. Neprešli ani sa dve minúty a Piešťanci zvýšili vďaka Marekovi Mertelovi na 2:0. Naďalší gól si diváci museli počkať až do 15-tej minúty. Tento raz však puk skončil v domácej sieti. Strelu obrancu Detvy Mareka Hataša clonil Jaroslav Kóňa, ktorého sa snažil odtlačiť domáci Antonín Hruška. Puk sa od niektorého z nich odrazil tak, že gólman Michal Dzubina nestihol zareagovať. Skóre po prvej tretine bolo teda 2:1.

Reklama

[singlepic id=25415 w=320 h=240 float=right] V druhej tretine po piatich minútach hry strelili Piešťanci dva góly tesne za sebou. V čase 25:12 zvyšoval na 3:1 Ján Románek a o 13 sekúnd neskôr už na 4:1 Martin Chylo. Ján Románek zaznamenal v zápase hetrik, keď v úvode tretej tretiny zvyšoval  na 5:1. O trištvrte minútu skóroval na 6:1 Matej Mišura a o zápase bolo rozhodnuté. Hokejisti z Detvy využili sedem minút pred koncom stretnutia presilovku a znížili na 6:2, čo bol aj konečný výsledok zápasu.

Na zápas sa prišlo pozrieť 958 divákov. Druhé štvrťfinále sa hrá na piešťanskom zimnom štadióne zajtra v pondelok 13. februára o 18:00 h, potom sa séria sťahuje do Detvy.

Reklama

[nggallery id=1409]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články