Connect with us

Šport

Hokej: Vyrovnaný finálový súboj pokračuje

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti dnes nastúpili na štvrtý finálový zápas I. hokejovej ligy proti domácemuLiptovskému Mikulášu. Po troch zápasoch bol stav série 2:1 v prospech Liptákov a Piešťanci boli odhodlaní urobiť všetko preto, aby sa séria presúvala na štadión ŠHK37 za stavu 2:2.

[singlepic id=10140 w=320 h=240 float=left]Úvod prvej tretiny patril piešťanským hokejistom, avšak stopercentnú gólovú príležitosť mali v piatej minúte Liptáci. Radoslav Macík stál pre odkrytou bránkou, ale puk sa mu do nej nepodarilo poslať. Neujali sa ani následné dorážky. Jeden aj pol minúty pred koncom prvej tretiny bol vylúčený domáci Pleva za podrazenie a tesne pred prestávkou vylúčil rozhodca Lauff ešte aj Jaroslava Kokavca za hákovanie. Piešťany tak mali v úvode druhej tretiny tridsaťtrisekundovú výhodu presilovej hry o dvoch hráčov. Andrej Kolník ju využil dve sekundy pre návratom Jána Plevu. Počas druhej tretiny hrali ešte dve presilovky domáci a jednu hostia, ale ani jednému tímu sa nepodarilo streliť ďalší gól. Stav po dvoch tretinách bol teda 0:1.

Reklama

V úvode tretej tretiny mal obrovskú šancu Piešťanec Prokop. Naznačil strelu avšak následne švihom trafil iba bočnú sieť bránky. Na konci 43. minúty vystrelil spoza obrancu [singlepic id=10143 w=320 h=240 float=right]Patrik Lušnák, brankár Matúš Palko na strelu nestihol zareagovať a bolo 0:2. V 48. minúte sa z gólu tešil Jozef Haring, avšak videorozhodca videl puk iba na brvne, takže stav sa nemenil. V polovici poslednej tretiny mal tutovku na hokejke strojca víťazstva Liptákov v Piešťanoch Peter Bartík. Brankár Tomek mu ale predviedol ako vyzerá semafor, bol to zákrok zápasu. V 52. minúte hrali Piešťanci presilovku, ktorú využili už po štrnástich sekundách. Peško vyhral buly, Románek prihrával Bučkovi a ten vystrelil nechytateľnú strelu. Stav 0:3. Hráčom Liptovského Mikuláša akoby dochádzal dych. Dve a pol minúty pred koncom stretnutia mali puk vo svojej moci za vlastnou bránkou, avšak Piešťanec Martin Baran ho vďaka aktivite a napádaniu získal a usmernil za chrbát brankára Palka, 0:4. V závere zápasu hrali hostia ešte presilovú hru, ale gól s nej už nevyťažili.

Stav série je teda vyrovnaný 2:2. Piešťanci si splnili cieľ priniesť z Liptova aspoň jednu výhru. Najbližší zápas ich čaká v piatok 25. februára o 18:00 h v domácej aréne.

Reklama

Autor: db Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič – hugophoto agency

Populárne články