Connect with us

Šport

Hokej: Piešťancom sa v prvom zápase na Liptove nedarilo

Published

on

Reklama

Piešťanskí hokejisti prvý zápas na Liptove prehrali. Stav finálovej série I. hokejovej ligy je 2:1 v prospech hráčov MHk 32 Liptovský Mikuláš.

[singlepic id=10142 w=320 h=240 float=left]Skóre zápasu otvorili hráči Mikuláša v polovici prvej tretiny vo vlastnom oslabení, keď sa presadil Lukáš Paukovček. Dve minúty predtým domáci Bartík nevyužil trestné strieľanie. Piešťancom sa zásluhou Adriána Kolníka podarilo vyrovnať gólom do šatne trinásť sekúnd pred koncom prvej tretiny počas presilovky, keď na trestnej lavici sedel domáci Vladimír Vlk za podrazenie.

Reklama

V polovici druhej tretiny sa opäť presadil domáci Lukáš Paukovček a o dve minúty už na 3:1 zvyšoval počas presilovky Ján Pleva.

[singlepic id=10141 w=320 h=240 float=right]Tretiu tretinu opäť aktívnejšie začali Liptáci a Michal Ďurný zvyšoval na jednoznačných 4:1. Hráči ŠHK 37 Piešťany sa nadýchli v 46 minúte, keď sa vo vlastnom oslabení podarilo skórovať Jurajovi Prokopovi. V už o pár desiatok sekúnd ich však znova uzemnil svojim druhým gólom v zápase Ján Pleva, keď upravil na konečných 5:2. Piešťanci ukázali svoju nemohúcnosť a katastrofálne využitie šancí od 49. minúty, keď sa im nepodarilo zužitkovať päťminútovú presilovku.

Reklama

V závere pracovali nervy na oboch stranách a rozhodcovia Grečko a Kubuš chladili horúce hlavy početnými vylúčeniami. Zápas sledovalo 3150 divákov

Ďalší zápas finálovej série sa odohrá v stredu 23. februára o 17:00 h v Liptovskom Mikuláši. Piešťanskí hokejisti budú mať čo robiť, aby splnili svoj cieľ, priniesť spod Kriváňa aspoň jeden bod.

Autor: db Ilustračné foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články