Connect with us

Šport

Hokej : Vykúpenie 16 sekúnd pred koncom zariadil Haring

Published

on

Reklama

V piatok 4. novembra privítali hokejisti ŠHK37 Piešťany na domácom ľade hráčov HK 95 Považská Bystrica. Streli sa síce družstvá z opačných koncov tabuľky, ale zápasové skóre tomu vôbec nenasvedčovalo.

[singlepic id=21793 w=320 h=240 float=left]Piešťanci sa rýchlo ujali vedenia, už na začiatku druhej minúty skóroval Jozef Haring. Netrvalo však ani dve minúty a bolo vyrovnané, keď skóroval Marián Koleda. V 15. minúte na 2:1 pre Považskú Bystricu zvýšil Roman Bujdák. Za tohto skóre odchádzali hráči aj do kabín po prvej tretine. Piešťancom sa podarilo vyrovnať v 26. minúte, keď výhodu presilovky využil Vladimír Urban. Avšak o dve minúty opäť viedla Považská Bystrica. Na 3:2 z pohľadu hostí zvýšil Lukáš Bačík. Piešťanci opäť vyrovnali na začiatku tretej tretiny zásluhou kapitána Jána Románka, ktorý skóroval počas presilovej hry.V 48. minúte využil ďalšiu presilovku domácich Vladimír Urban a bolo 4:3. Vyzeralo to, že je rozhodnuté a Piešťanci už nepripustia žiadnu drámu, ale opak bol pravdou, pretože v 50. minúte vyrovnal Bystričan Ivan Slávik a začínalo sa v podstate od začiatku. Hoci Piešťanci mali stále viac z hry, gól nie a nie streliť. Vykúpenie priniesol 16 sekúnd pred koncom zápasu Jozef Haring, ktorý sa po dôraznom atakovaní za bránou súpera zmocnil puku a prekonal považskobystrického brankára Michala Mišovca. Haring tak mal v zápase prvé i posledné gólové slovo.

Reklama

Piešťanci sa po šestnástom kole 1. ligy dostali o skóre na čelo tabuľky pred Bardejov a Liptovský Mikuláš, ktoré majú rovnako 37 bodov. Štvrtá je s 35 bodmi Spišská Nová Ves, tá však má jeden zápas k dobru. Najbližší zápas hrajú hokejisti ŠHK 37 Piešťany v nedeľu 6. novembra o 18:00h na domácom ľade proti HC 07 Detva.

REKLAMA

Reklama

[nggallery id=1198]

Autor: ht Foto: Tomáš Hudcovič

Populárne články